Рецепти

Рецепт найсмачніших еклерів із заварним кремом

Не знаєте, як приготувати еклери в домашніх умовах? Кондитери вважають, що справжні французькі еклери повинні бути довжиною не більше 14 сантиметрів, однакові та рівні. Наповнюють їх зазвичай заварним кремом: ванільним, шоколадним або кавовим.

Поверхню готових тістечок традиційно глазурують розтопленим шоколадом, спеціальною помадкою або просто посипають цукровою пудрою.

Еклери: класичний рецепт із заварним кремом

Час приготування: 2 години

калорійність: 260 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

  • Борошно – 1 склянка
  • Яйця – 4 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Вершкове масло або маргарин – 80-100 г
  • сіль

Для заварного крему:

  • Молоко – 1 3/4 склянки
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 1 стакан
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Вершкове масло – 2 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

У каструлю налити воду, покласти масло або маргарин, сіль, поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння. Коли вода з маслом закипить, зняти з вогню і поступово всипати просіяне борошно, інтенсивно розмішуючи тісто широкою дерев’яною лопаткою.

Знову поставити каструлю з тістом на слабкий вогонь і розтирати тісто до отримання гладкої блискучої маси (тісто має легко відставати від стінок і дна каструлі). Зняти каструлю з вогню і охолодити тісто. В охолоджене тісто по одному вбивають яйця, кожного разу розмішуючи до однорідної консистенції.

Готове тісто має бути однорідним, блискучим і досить густим, щоб не розпливалося на деку. На змащене маслом або застелене пергаментним папером деко за допомогою кондитерського мішка відсадити джгутики довжиною 5-6 см, і шириною 2-3 см. Еклери відсаджують на деко на відстані 3-5 см один від одного, оскільки тістечка в 2 рази збільшуються в об’ємі. Випікати еклери перші 15-20 хвилин потрібно при температурі 200 °С (еклери повинні збільшитися в об’ємі в 2 рази і зарум’янитися).

Потім температуру зменшити до 150ºС і досушувати тістечка ще 10-15 хвилин. До кінця випікання вимкнути духовку, відкрити дверцята і дати випеченим виробам злегка охолонути. Якщо еклери добре просушені, то вироби виходять порожніми всередині і не опадають.

Готові тістечка надрізати збоку і наповнити заварним кремом (можна наповнити тістечка кремом за допомогою кондитерського мішка).

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…