Рецепти

Рецепт домашнього в’яленого м’яса

Багато людей хочуть замінити магазинну ковбасу продуктами, які не містять барвників, консервантів та інших штучних добавок. Один з таких натуральних продуктів – в’ялене м’ясо.

Купити шматок хорошого м’яса і приготувати його своїми руками – що може бути краще? Домашнє в’ялене м’ясо – стовідсотково натуральне на відміну від магазинних делікатесів. Воно має великий термін зберігання, коштує дешевше покупної ковбаси або фаршу.

Смак такого продукту можна зробити будь-яким: м’яким, пряним, гострим. На цій сторінці ти знайдеш перевірений покроковий рецепт приготування в’яленого м’яса і рекомендації, як правильно приготувати його в домашніх умовах.

В’ялена СВИНИНА

Щоб в’ялене м’ясо красиво виглядало в розрізі і не пересохло, для приготування краще брати свинячу шию. Рецепт цей для терплячих гурманів, але результат того вартий: байдужим до делікатесу не залишається ніхто!

СКЛАДОВІ

  • 2 кг свинини
  • 500 г солі
  • 2 ч. Л. суміші перців
  • 2 ч. Л. насіння коріандру
  • 4 г чебрецю
  • 4 г розмарину
  • 5 лаврових листів

Приготування

Промий і обсуши свинину паперовими рушниками. Зріж з м’яса весь зайвий жир.

Подрібни лавровий лист і коріандр, змішай з чебрецем і розмарином. Поперчи м’ясо і натри спеціями з обох сторін.

Поклади м’ясо в контейнер, посип сіллю з усіх боків і відправ в холодильник на 2 дні.

Періодично перевертай м’ясо, щоб воно як слід засолилось.
Через 2 дні дістань свинину з холодильника, промий проточною водою і обсуши паперовими рушниками.
Повторно натри м’ясо залишками спецій, вже без солі. Загорни в чисту суху марлю і підвісь в холодильнику або в іншому провітрюваному прохолодному місці на 2 тижні.

Якщо в’ялити м’ясо в холодильнику, то 2 рази в день (обов’язково!) Потрібно перевертати.

В’ялене м’ясо готове! Смачного!

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…