Смачний, ситний рецепт без м’яса. Рис з грибами в соусі в духовці. Тут все як Ви любите швидко, легко готується і дуже смачно, крім того, цю страву можна включити в меню пісного столу.
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування:
Отже, для початку відміряти 250 грамів рису і добре промиємо. Беремо каструлю, у мене об’ємом 2,4 літри. Кладемо промитий рис і вливаємо 350 мл води, додаємо сіль і варимо до випаровування рідини, потім знімаємо і даємо рису дійти, поки готуємо все інше.
2 цибулини середніх, поріжемо кубиками. Печериці платівками 250 грамів. Беремо глибоку сковороду, наливаємо олію, кладемо цибулю і обсмажуємо до напівпрозорості, як почне золотитися, додаємо гриби і смажимо все разом хвилин 8, в процесі гриби підсолюємо і додаємо чорний перець.
Тепер прибираємо більшу частину і залишимо приблизно 1/3 частину, додаємо 1 ст.л помішуючи прогріваємо до того моменту, як маса почне густіти. Тепер додамо, сіль, чорний перець, зелень, зубчик часнику пропущений через прес. Як закипить, знімаємо з вогню.
Збираємо запіканку, беремо форму відповідного розміру, змащуємо олією. Кладемо половину рису, потім гриби з цибулею, які відкладали, рис, що залишився, і зверху заливаємо соусом.
Ставимо в розігріту духовку, запікаємо при 180 градусах 20-25 хвилин. Готову запіканку дістаємо і подаємо з овочевим салатом, наприклад, з капустяним.
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…