Смачний, ситний рецепт без м’яса. Рис з грибами в соусі в духовці. Тут все як Ви любите швидко, легко готується і дуже смачно, крім того, цю страву можна включити в меню пісного столу.
Інгредієнти:
- Рис – 250 г
- Вода – 350 мл
- Сіль – 1/3 ч. л.
- Гриби – 250 – 300 г
- Цибулина – 2 шт
- Сіль – 1/4 ч. л.
- Чорний перець – за смаком
Для соусу:
- Вода – 200 мл
- Борошно – 1 ст.л
- Часник – 1 зуб
- Сіль – 1/3 ч. л.
- Чорний перець – за смаком
- Зелень – до смаку
Приготування:
Отже, для початку відміряти 250 грамів рису і добре промиємо. Беремо каструлю, у мене об’ємом 2,4 літри. Кладемо промитий рис і вливаємо 350 мл води, додаємо сіль і варимо до випаровування рідини, потім знімаємо і даємо рису дійти, поки готуємо все інше.
2 цибулини середніх, поріжемо кубиками. Печериці платівками 250 грамів. Беремо глибоку сковороду, наливаємо олію, кладемо цибулю і обсмажуємо до напівпрозорості, як почне золотитися, додаємо гриби і смажимо все разом хвилин 8, в процесі гриби підсолюємо і додаємо чорний перець.
Тепер прибираємо більшу частину і залишимо приблизно 1/3 частину, додаємо 1 ст.л помішуючи прогріваємо до того моменту, як маса почне густіти. Тепер додамо, сіль, чорний перець, зелень, зубчик часнику пропущений через прес. Як закипить, знімаємо з вогню.
Збираємо запіканку, беремо форму відповідного розміру, змащуємо олією. Кладемо половину рису, потім гриби з цибулею, які відкладали, рис, що залишився, і зверху заливаємо соусом.
Ставимо в розігріту духовку, запікаємо при 180 градусах 20-25 хвилин. Готову запіканку дістаємо і подаємо з овочевим салатом, наприклад, з капустяним.