Готується швидко, на смак у міру солодкий та дуже ніжний. У літню спеку саме те! Не потрібно вмикати духовку чи плиту. До того ж, перед подачею рулет настоюється в холодильнику, а їсти його прохолодним — одне задоволення!
Інгредієнти:
- печиво пісочне – 220 г
- какао – 4 ст.л.
- молоко – 150 мл
- кокосова стружка – 100 г
- цукрова пудра – 100 г
- вершки 33-35% – 200 мл
Приготування:
Будь-яке пісочне печиво подрібнюємо у кухонному блендері до стану крихти. Якщо немає блендера, можна подрібнити за допомогою качалки, поклавши печиво в пакет.
Крихту перекладаємо в глибоку миску, просіюємо туди какао, щоб не було грудочок і додаємо молоко. Добре перемішуємо до однорідного стану.
Далі готуємо крем:
Добре охолоджені вершки жирністю 33% збиваємо із цукровою пудрою до появи піків. Перекладаємо в глибоку миску та додаємо кокосову стружку. Знову добре перемішуємо до однорідності.
Тепер збираємо десерт.
Застилаємо робочу поверхню харчовою плівкою. Перекладаємо основу з печива на плівку і розкочуємо в пласт приблизно 3-5 мм. товщиною. Викладаємо зверху начинку, рівномірно розподіляємо, залишаючи з одного краю досить багато місця.
Починаємо скручувати рулет за допомогою плівки: трохи повертаємо і злегка притискаємо, як роли. Після того, як скрутили рулет, щільно пакуємо його в ту ж плівку, краї закручуємо і злегка ущільнюємо. Забираємо в холодильник на одну-дві години, щоб десерт добре просочився і вершки остигли.
Після того, як рулет настоявся, дістаємо його з холодильника, видаляємо плівку та нарізаємо на порційні шматочки. Десерт вийшов дуже смачним!