Рецепти

Пишні та м’які булочки із заварним кремом: прості у приготуванні та виходять дуже смачними

Це пишні та м’які булочки із заварним кремом. Навіть правильніше буде сказати так: не булочки, а тістечка. Вони досить прості у приготуванні та виходять дуже смачними.

Інгредієнти:

  • Борошно 540 г
  • Молоко тепле 250 г
  • Дріжджі сухі 7 г
  • Цукор 80 г
  • Вершкове масло 80 г
  • Яйця 2 шт С1
  • Сіль 1/3 ч.л.

Для крему:

  • Цукор 50 г
  • Ванілін
  • Кукурудзяний крохмаль 15 г
  • Молоко 200 мл
  • Яйце 1 шт С1
  • Яйце для змащування

Приготування:

Приготуємо тісто. Всі продукти для нього мають бути кімнатної температури. У чаші з’єднаємо тепле молоко, цукор та сухі дріжджі. Перемішаємо та залишимо на 10 хвилин.

Піна з’явилася, отже дріжджі активні. Додамо яйця, сіль, тепле розтоплене вершкове масло. Добре перемішаємо.

Я для замісу тіста використовую хлібопічку і з’єдную відразу все борошно з дріжджовою сумішшю.

Для замісу тіста вручну, борошняно дріжджову суміш потрібно вводити поступово, поки зручно замішувати ложкою, а потім вже руками замісити тісто. Змастити стінки чаші олією і перекласти в неї тісто, накривши плівкою. Далі потрібно забрати тісто в тепле місце на 1 годину.

Тепер приготуємо крем. У ковші з товстим дном з’єднаємо цукор, ванілін, кукурудзяний крохмаль, яйце та трохи молока. Добре перемішаємо, щоб не залишилося грудочок.

Додамо молоко, що залишилося, ще раз перемішаємо.

Варимо крем на середньому вогні, постійно помішуючи до закипання.

Як тільки крем закипів, знімаємо з вогню і накриваємо плівкою в контакт. Забираємо убік, нехай крем охолоне до кімнатної температури.

Далі готове тісто ділимо на дві частини. Воно виходить, м’яке, повітряне і не липне до рук. Одну частину забираємо в пакет. А другу розгортаємо у прямокутник розміром приблизно 32*45 см.

Викладаємо 1/2 частину крему та розрівнюємо лопаткою.

Тепер скочуємо тісто в щільний рулет по широкому краю. Край защипуємо.

Булочки найзручніше нарізати ниткою, так вони не втрачають своєї форми. Викладаємо булочки на лист. Його потрібно заздалегідь застелити пергаментним папером.

Накриваємо булочки плівкою і даємо їм підійти ще 20-25 хвилин.

З другою частиною тіста чинимо аналогічно. Усього виходить 18 булочок.

Коли булочки піднялися, надаємо їм форму, використовую дерев’яну шпажку, змащену олією.

Змащуємо наші булочки яйцем.

Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 180 ° С духовці близько 30 хвилин. Точний час випікання залежить від особливостей вашої духовки.

За бажанням готові булочки можна присипати цукровою пудрою.

Смачного!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…