М’які, ніжні, повітряні та зовсім нежирні – це просто ідеальний сніданок!
Інгредієнти:
- 700-800 г сиру 5%
- 1/2 ч. л. солі
- 1 пакетик ванільного цукру (8 г)
- 3-4 ст. цукру (60-80 г)
- 40 г в’яленої вишні/родзинок
- 100-120 г манної крупи
- 2 яйця + 1 білок
- Борошно для панірування
Для змащування:
- 1 жовток
- 1 ст. л. сметани
Приготування:
У мене в мисці три пачки 5% магазинного сиру, загальною вагою 750 г. Головне, щоб він був максимально сухим – якщо сир занадто вологий, його потрібно по можливості віджати, а ще це має бути саме натуральний сир, а не сирний продукт.
Розминаємо його вилкою. Якщо хочете отримати більш однорідну консистенцію, пробийте сир занурювальним блендером або протріть через сито.
Додаємо в миску 1/2 ч.л. солі, пакетик ванільного цукру та 3-4 ст.л. звичайного цукру, або до смаку. Як наповнювач я беру 40 г домашньої в’яленої вишні.
Замість вишні можна використовувати родзинки, курагу, в’ялену журавлину, шматочки бананів, яблука, цитрусову цедру або зовсім готувати сирники без наповнювачів.
Туди ж всипаємо 100-120 г манки – її кількість залежить від вологості сиру.
Розбиваємо 2 цілих яйця та ще 1 білок, а жовток та 1 ст.л. сметани залишаємо для змащування сирників, тільки не забудьте накрити, щоб жовток не завітрився.
Масу добре перемішуємо, накриваємо плівкою та прибираємо в холодильник мінімум на годину.
Сирну масу можна приготувати з вечора, а вранці залишиться сформувати сирники та відправити їх у духовку.
Присипаємо стіл борошном і викладаємо на нього готове сирне тісто. Катаємо ковбаску товщиною 5-6 см і ділимо її на 20 рівних шматочків.
Формуємо сирники товщиною 1,5-2 см і викладаємо на невеликій один від одного відстані на лист, застелений папером або килимком для випічки.
Змішуємо жовток зі сметаною та щедро змащуємо сирники.
Запікаємо 20-25 хвилин у заздалегідь розігрітій духовці при температурі 170 ° C на режимі “Конвекція” або 180 ° C на режимі “верхній та нижній нагрівання”.
Гарячі сирнички подаємо зі сметаною, варенням, медом, згущеним молоком, різними солодкими соусами, фруктами або ягодами.
Смачні, рум’яні, апетитні сирники – це один із найпопулярніших та улюблених рецептів із сиру.
Готуйте із задоволенням та їжте з апетитом! Смачного!