Виходять неймовірно смачні!
Інгредієнти:
Для тіста
- Гаряча вода – 200 мл
- Тепле молоко – 200 мл
- Цукровий пісок – 70 г
- Сухі дріжджі – 10 г
- Яєчний білок – 1 шт
- Пшеничне борошно – 650 г
- Сіль – 6 г
- М’яке вершкове масло – 50 г
Для начинки
- Шоколадна паста або густе варення
Для змащування
- Жовток – 1 шт
- Молоко – 1 ст.л
Приготування:
У миску вливаємо воду та молоко. Додаємо цукор, сухі дріжджі та перемішуємо.
Вливаємо білок та перемішуємо. Просіюємо борошно, додаємо сіль, розмішуємо лопаткою та замішуємо тісто. Викладаємо на стіл (присипаний борошном) і місимо 5 хв.
Всередину тіста кладемо вершкове масло і змішуємо в тісто.
Викладаємо тісто в тарілку (змащену олією), накриваємо рушником і залишаємо на годину.
Викладаємо тісто на стіл та ділимо на 9 частин. Шматочки скачуємо в кульки і змащуємо олією. Накриваємо плівкою та залишаємо на 10 хв.
Для начинки я змішала шоколадну пасту з кокосовою стружкою.
Беремо по одній кульці і розкочуємо руками. Викладаємо начинку.
Згортаємо в трубочку і трохи її розкочуємо, щоб була тонша. Зав’язуємо вузлом, хвостики пропускаємо через дірку та защіплюємо краї.
Викладаємо на лист з пергаментом, накриваємо і залишаємо на 15 хв.
Змащуємо жовтком, змішаним з молоком та випікаємо 25-30 хв при 180 град.
Смачного!