Нове

Пишні кекси з карамелізованими яблуками: виходять незвичайні, м’які, ніжні та дуже смачні

Сьогодні хочу з Вами поділитися рецептом пишних кексиків із карамелізованими яблуками. Такі кекси готую дуже часто – адже готуються вони швидко та просто.

Інгредієнти:

на 6 штук

  • Яблуко – 1 штука
  • Вершкове масло – 15 г
  • Цукор – 10 г
  • Лимонний сік – 10 г

Тісто

  • Яйце – 1 штука
  • Цукор – 75 грам
  • Молоко (кімнатної температури) – 25 г
  • Вершкове масло (топлене, холодне) – 60 г
  • Борошно – 100 г
  • Розпушувач – 3 грами

Приготування:

Яблуко нарізаємо на часточки. На розігріту сковороду викладаємо вершкове масло та нарізане яблуко.

Посипаємо цукром, вливаємо сік лимонний, перемішуємо. Готуємо пару хвилин та знімаємо з вогню.

У велику тарілку вливаємо яйце, всипаємо цукор, ванілін та збиваємо міксером. Паралельно вливаємо молоко, потім топлене вершкове масло, продовжуючи збивати міксером.

Додаємо просіяне борошно, додаємо розпушувач і добре перемішуємо віночком до однорідності.

Викладаємо тісто у формочки, потім викладаємо яблучні часточки. Випікаємо 25 хвилин, при температурі 180 градусів.

Готові кексики посипаємо цукровою пудрою.

Нове

Популярне