Сьогодні хочу з Вами поділитися рецептом пишних кексиків із карамелізованими яблуками. Такі кекси готую дуже часто – адже готуються вони швидко та просто.
Інгредієнти:
на 6 штук
- Яблуко – 1 штука
- Вершкове масло – 15 г
- Цукор – 10 г
- Лимонний сік – 10 г
Тісто
- Яйце – 1 штука
- Цукор – 75 грам
- Молоко (кімнатної температури) – 25 г
- Вершкове масло (топлене, холодне) – 60 г
- Борошно – 100 г
- Розпушувач – 3 грами
Приготування:
Яблуко нарізаємо на часточки. На розігріту сковороду викладаємо вершкове масло та нарізане яблуко.
Посипаємо цукром, вливаємо сік лимонний, перемішуємо. Готуємо пару хвилин та знімаємо з вогню.
У велику тарілку вливаємо яйце, всипаємо цукор, ванілін та збиваємо міксером. Паралельно вливаємо молоко, потім топлене вершкове масло, продовжуючи збивати міксером.
Додаємо просіяне борошно, додаємо розпушувач і добре перемішуємо віночком до однорідності.
Викладаємо тісто у формочки, потім викладаємо яблучні часточки. Випікаємо 25 хвилин, при температурі 180 градусів.
Готові кексики посипаємо цукровою пудрою.