Надзвичайно пишна, ніжна та ароматна сирна запіканка. Рецепт простий і швидкий! Додавання секретного крему робить запіканку справжнім десертом! Ділюсь рецептом.
Інгредієнти:
Яйця – 2-3 штуки
Цукор – 80 г
Манка – 2 ст. ложки
Борошно – 2 ст. ложки (можна замінити на крохмаль чи манку)
Сир – 500 г
Молоко – 100 мл
Ванільний цукор – 1 ч. ложка
Крем:
Молоко – 130 мл
Яйце – 1 штука
Цукор – 50 г
Ванільний цукор – 1 ч. ложка
Борошно – 1 ст. ложка
Вершкове масло – 30 г
Приготування:
У велику тарілку вливаємо яйця, насипаємо цукор, ванільний цукор. Наливаємо молоко, додаємо манку та добре змішуємо за допомогою міксера. Поступово всипаємо борошно, продовжуючи перемішувати. Залишаємо на 10-15 хвилин до набухання манки.
У сотейник розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванільний цукор, борошно і все перемішуємо, щоб маса була без грудочок. Вливаємо молоко, ставимо на середній вогонь, і при постійному помішуванні доводимо масу до кипіння (як тільки маса загусне, відразу знімаємо з вогню).
Додаємо вершкове масло та ретельно змішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і даємо охолонути за кімнатної температури.
Після набухання манки ще раз перемішуємо міксером і додаємо сир у два прийоми, перемішуємо.
Остиглий крем перекладаємо в кондитерський мішок. Форму застеляємо пергаментом, змащуємо маслом і виливаємо сирну масу.
Зверху поливаємо заварним кремом.
Випікаємо при 160 град. 40-50 хвилин.
Смачного!