Рецепти

Пишна шарлотка з яблуками і корицею в духовці. Осінній рецепт!

Пропоную спекти некласичний варіант шарлотки, і без того незрівнянний, а прикрасити його тонким ароматом кориці і ванілі, присмачивши тісто сметаною. Нехай будинок наповниться ароматом затишку і тепла, а рідні і близькі вам люди зберуться за одним столом в цей тихий осінній вечір за чашкою чорного чаю і найніжнішим пирогом, тільки що вийнятим з печі.

Інгредієнти:

  • Ванілін – 1 г
  • Кориця – 2 ч.л.
  • Олія – ​​змастити (для змащування форми)
  • Борошно – 1.5 ст.
  • Розпушувач – 5 г
  • Цукор – 1 ст.
  • Цукрова пудра – прикрасити
  • Сметана – 1 ст.
  • Сіль за смаком
  • Яблука – 2 ст. (Нарізані дрібними кубиками)
  • Ягоди – прикрасити (будь-які для прикраси)
  • Яйце – 3 шт.

Приготування:

  1. Підготуйте продукти. Ретельно помийте яблука, і якщо вони імпортні, то очистіть від шкури, садові ж можна використовувати, вирізавши тільки серцевину, в готовому пирозі шкірка не буде відчуватися. Вибирайте яблука кисло-солодких сортів, легка кислинка яблук тільки прикрасить смак випічки.
  2. В глибоку миску розбийте яйця, додайте сіль і цукор. Збийте всі складові міксером на високій швидкості в пишну піну близько 5 хвилин. Не потрібно домагатися стійких піків, головне щоб вийшла однорідна маса білого кольору. Миску краще використовувати скляну або керамічну.
  3. Додайте сметану і добре перемішайте столовою ложкою. Сметану можете замінити жирним кефіром або йогуртом.
  4. В однорідну масу просійте через сито пшеничне борошно вищого сорту, додайте корицю, ванілін і розпушувач. Добре перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Можете перемішати міксером на малих обертах (3 хвилини), додатково збивати не потрібно, щоб тісто не опало при випіканні.
  5. Яблука промийте водою. Розріжте їх на чотири частини, щоб видалити серцевину і знову промийте проточною водою через друшляк. Тепер можете нарізати їх дрібними кубиками. Яблука, особливо кислі, швидко темніють на повітрі, тому можете збризнути їх лимонним соком. Це дозволить їм не так швидко потемніти і додасть випічці тонкий цитрусовий аромат.
  6. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Влийте в неї тісто і акуратно всипте яблука. Тепер можете перемішати масу лопаткою, не зачіпаючи краю форми. Перемішувати можна і в мисці з тістом, виберете як вам зручніше. Я вибрала роз’ємну форму 22 сантиметри діаметром. Це відповідний розмір для даної кількості продуктів.
  7. Розігрійте духовку до 190 градусів і випікайте пиріг 40-45 хвилин. Потім вимкніть її і не виймайте шарлотку ще 10 хвилин, щоб вона не опала. Потім вийміть пиріг з духовки і з форми, дайте трохи охолонути. Шарлотка готова!
  8. Для подачі на стіл шарлотку посипте зверху цукровою пудрою або прикрасьте ягодою.

Смачного!

Також читайте: ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ З ВИШНЕЮ. ВІДМОВИТИСЯ НЕМОЖЛИВО!

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…