Тісто на пиріжки готується без дріжджів на сметані.
Інгредієнти:
тісто:
- Борошно – 250 г
- Сметана – 100 г
- Вершкове масло – 50 г
- Яйце – 1 шт.
- Сода – 0,5 ч. Л.
- Цукор – 0,5 ч. Л.
- Сіль – 0,25 ч. Л.
- Олія – для смаження
начинка:
- Яйце – 2 шт.
- Сир – 80 г
- Зелень – 1 пучок
- Сіль за смаком
Приготування:
- Сметану змішую з содою, йде реакція – сметана збільшується в об’ємі, стає пишною.
- Віночком збиваю яйця з сіллю, цукром і розм’якшеним вершковим маслом.
- У глибоку ємність всипаю борошно. У центр борошна вливаю яєчно-масляну суміш і сметану. Перемішую спочатку ложкою, а потім вимішую тісто руками. Забираю тісто в холодильник на 20 хв.
- Готую начинку. Нарізаю дрібно яйця, сир натираю на великій тертці, зелень рублю ножем. Змішую всі інгредієнти, можна додати сіль.
- Виймаю тісто з холодильника і ділю його на 18 кульок. Кожну кульку розкочую качалкою, кладу начинку і скріплюю в формі трикутника.
- Перевертаю пиріжки «швом» вниз.
- Розігріваю олію в сковороді і смажу пиріжки з двох боків до рум’яного кольору.
- Начинка може бути будь-яка несолодка. Якщо хочеться солодкого, краще зробити у формі відкритого пирога в духовці.
Смачного!
Також читайте: ПРОСТИЙ І ШВИДКИЙ РЕЦЕПТ ЛИМОННОГО ПИРОГА