Інгредієнти:
- лаваш тонкий (вірменський) – можна купити у будь-якому магазині;
- сир – 100 г (будь-який на ваш смак);
- 6 яєць (4 варені, 2 сирі);
- трохи свіжої зелені;
- сметана;
- сіль, чорний перець (та інші спеції на смак);
- олія для смаження.
Приготування:
Візьміть упаковку лаваша (я вибираю найпростіший тонкий вірменський лаваш без добавок). Розріжте листи на смужки по 10 см завширшки. Відкладіть.
Натріть сир на великій тертці близько 100 грамів.
У ту ж тарілку натріть варені (охолоджені) яйця – 4 штуки. Ретельно перемішайте начинку.
Наріжте зелень – ця опція за смаком. Я люблю додавати або зелену цибулю, або свіжий кріп. Головне, нарізати дрібнішу зелень. Додати зелень в начинку і ще раз перемішати.
Заправте сметаною – трьох столових ложок буде достатньо.
Додайте сіль та перець. Можна використовувати інші спеції на ваш розсуд, наприклад, гострий перець чилі, копчену паприку або суміш сухих трав. Добре розмішайте начинку.
Візьміть першу смужку лаваша та викладіть на неї начинку – на один пиріжок знадобиться 1 повна столова ложка. Розподіліть начинку з одного боку лаваша і загорніть так, щоб у вас вийшов трикутник.
Начинка «упаковується» в 4 шари лаваша:
Переходимо до обсмажування: візьміть глибоку миску і розбийте в неї 2 яйця і збийте вилкою. Можна трохи посолити.
У сковорідку з товстим дном налийте олію і поставте на вогонь.
Вмочіть пиріжок у яйця з обох боків і покладіть на гарячу сковороду. Смажте з двох сторін до появи золотистої скоринки.
Секрет: якщо запекти страву в духовці, то буде корисніша варіація “швидких пиріжків”. Обов’язково змастіть лаваш оливковою олією, тоді скоринка пропечеться до хрускоту і набуде гарного відтінку.
Такі пиріжки можна подавати як гарячими, і холодними. Відмінний варіант перекушування до кави або чаю.
Смачного!