Назва «Жюльєн» прийшла до нас з французької кухні. Але якщо на батьківщині це слово означає особливий спосіб нарізки молодих овочів тонкою соломкою, то у нас цим словом називається страва з грибів, запечених в сметані або в вершках під сирною скоринкою, а також роблять жульєн з курячого м’яса та морепродуктів. Однак автор нашого рецепта дав цю назву пирогу. Отже, зустрічайте: ніжний пісочний пиріг «Жюльєн» з куркою і грибами – шалено смачний і шалено ситний!
Для тіста:
Для начинки:
Для тіста:
Просіяти борошно і висипати на стіл гіркою, натерти на тертці маргарин. Додати яйце, тертий сир, сіль і мускатний горіх.
Всі інгредієнти з’єднати і замісити тісто. Тісто загорнути в плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.
Для начинки:
Курячі грудки відварити, остудити і нарізати невеликими шматочками.
Цибулю очистити і нарізати кубиками. На сковороді обсмажити цибулю з додаванням олії до золотистого кольору, додати гриби і смажити, поки не випарується рідина. Додати дрібно нарізані шматочки відвареної грудки.
Для заливки:
У глибокій тарілці змішати сметану, вершки, додати борошно, сіль і перець. Цю заливку влити до курки з грибами і тушкувати до загустіння.
Форму змастити маслом, тісто розкачати і викласти у форму, зробити бортики. Викласти начинку і посипати тертим сиром. Випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…