Рецепти

Пиріг «Жюльєн» з куркою і грибами – шалено смачний і ситний!

Назва «Жюльєн» прийшла до нас з французької кухні. Але якщо на батьківщині це слово означає особливий спосіб нарізки молодих овочів тонкою соломкою, то у нас цим словом називається страва з грибів, запечених в сметані або в вершках під сирною скоринкою, а також роблять жульєн з курячого м’яса та морепродуктів. Однак автор нашого рецепта дав цю назву пирогу. Отже, зустрічайте: ніжний пісочний пиріг «Жюльєн» з куркою і грибами – шалено смачний і шалено ситний!

Інгредієнти для приготування пирога «Жюльєн»:

Для тіста:

  • Борошно – 200 г
  • Маргарин – 125 г
  • Тертий сир – 2 столових ложки
  • Яйця – 1 штука
  • Сіль – 0,5 чайної ложки
  • 1/3 чайної ложки мускатного горіха

Для начинки:

  • Куряча грудка – 1 штука
  • Гриби свіжі або заморожені – 400-500 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина
  • Сир твердий – 150 г
  • Вершки жирністю 10-20% – 150 г
  • Сметана – 150 г
  • Борошно – 1 столова ложка
  • Сіль, чорний перець, зелень свіжа – за смаком
  • Пиріг «Жюльєн» з куркою і грибами

Приготування:

Для тіста:

Просіяти борошно і висипати на стіл гіркою, натерти на тертці маргарин. Додати яйце, тертий сир, сіль і мускатний горіх.

Всі інгредієнти з’єднати і замісити тісто. Тісто загорнути в плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

Для начинки:

Курячі грудки відварити, остудити і нарізати невеликими шматочками.

Цибулю очистити і нарізати кубиками. На сковороді обсмажити цибулю з додаванням олії до золотистого кольору, додати гриби і смажити, поки не випарується рідина. Додати дрібно нарізані шматочки відвареної грудки.

Для заливки:

У глибокій тарілці змішати сметану, вершки, додати борошно, сіль і перець. Цю заливку влити до курки з грибами і тушкувати до загустіння.

Форму змастити маслом, тісто розкачати і викласти у форму, зробити бортики. Викласти начинку і посипати тертим сиром. Випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…