Сьогодні готуватиму манник “Зебра”. Виходить м’який, смачний з гарним малюнком. Також його можна робити замість бісквіту і приготувати з нього тортик.
Інгредієнти:
Приготування:
У миску висипаємо манку та заливаємо її кефіром. Все трохи перемішуємо.
Тепер додаємо сіль і цукор, знову все перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб манка набухла.
Тим часом змастимо форму для випікання вершковим маслом, у мене кругла форма діаметром 25 сантиметрів. Можна використовувати прямокутну чи квадратну.
До набряклої манки додаємо 2 яйця, олію без запаху, ванільний цукор і ще раз все трохи перемішуємо вінчиком.
Тепер черга борошна, але спочатку зі склянки борошна нам потрібно відкласти 2 ст. л. – стільки скільки в нас і какао.
Просіюємо неповну склянку борошна в тісто і додаємо розпушувач. Далі ділимо тісто на дві приблизно однакові частини.
В одну миску ми додаємо дві ст. л. какао і перемішуємо. А в іншу 2 ст. л. борошна, які ми з вами відкладали.
Ставимо духовку розігріватись на 170-180 градусів і тепер, щоб у нас вийшов малюнок зебри – викладаємо спочатку 2 ст. л. білого тіста, а потім уже дві ст. л. темного.
І так чергуючи два види тіста поки не заповнимо форму. За бажання можна зробити на пирозі малюнок зубочисткою.
Тепер залишилося поставити манник у заздалегідь розігріту духовку на 30 хвилин. Готовність манника перевіряємо зубочисткою.
Я ще додатково поки гарячий пиріг, заливаю його склянкою теплого молока. Хто хоче, щоб пиріг був більш вологий, можна полити двома склянками.
Ось такий простий рецепт із доступних інгредієнтів. По ньому приготує навіть новачок.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…