Сьогодні готуватиму манник “Зебра”. Виходить м’який, смачний з гарним малюнком. Також його можна робити замість бісквіту і приготувати з нього тортик.
Інгредієнти:
- кефір (молоко, кисле молоко, ряжанка, йогурт, не жирна сметана) – 1 ст. (250 мл)
- манка – 1 ст.
- борошно – 1 ст.
- цукор – 1 ст. (можна менше)
- какао-порошок – 2 ст.л.
- сіль – 1/2 ч.л.
- яйце – 2 шт.
- ванільний цукор – 1 пакетик (8 – 10 г)
- розпушувач – 1 пакетик (10 г)
- олія – 1/3 ст.
Приготування:
У миску висипаємо манку та заливаємо її кефіром. Все трохи перемішуємо.
Тепер додаємо сіль і цукор, знову все перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб манка набухла.
Тим часом змастимо форму для випікання вершковим маслом, у мене кругла форма діаметром 25 сантиметрів. Можна використовувати прямокутну чи квадратну.
До набряклої манки додаємо 2 яйця, олію без запаху, ванільний цукор і ще раз все трохи перемішуємо вінчиком.
Тепер черга борошна, але спочатку зі склянки борошна нам потрібно відкласти 2 ст. л. – стільки скільки в нас і какао.
Просіюємо неповну склянку борошна в тісто і додаємо розпушувач. Далі ділимо тісто на дві приблизно однакові частини.
В одну миску ми додаємо дві ст. л. какао і перемішуємо. А в іншу 2 ст. л. борошна, які ми з вами відкладали.
Ставимо духовку розігріватись на 170-180 градусів і тепер, щоб у нас вийшов малюнок зебри – викладаємо спочатку 2 ст. л. білого тіста, а потім уже дві ст. л. темного.
І так чергуючи два види тіста поки не заповнимо форму. За бажання можна зробити на пирозі малюнок зубочисткою.
Тепер залишилося поставити манник у заздалегідь розігріту духовку на 30 хвилин. Готовність манника перевіряємо зубочисткою.
Я ще додатково поки гарячий пиріг, заливаю його склянкою теплого молока. Хто хоче, щоб пиріг був більш вологий, можна полити двома склянками.
Ось такий простий рецепт із доступних інгредієнтів. По ньому приготує навіть новачок.
Смачного!