Нове

Пиріг з яйцями і зеленню за 10 хвилин. Все змішав і поставив в духовку

Сьогодні хочу поділитися з Вами простим рецептом пирога з яйцями і зеленню. На приготування заливного пирога потрібно всього 10 хвилин плюс час для випічки.

Інгредієнти:

тісто

  • яйця – 4 шт.
  • кефір – 300 мл
  • сметана – 200 г
  • борошно-300 г
  • розпушувач – 20 г
  • сіль – 0,5 ч.л.

начинка

  • яйця варені – 5 шт.
  • зелень (цибуля, кріп) – великий пучок
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком

для змазування

  • жовток – 1 шт.
  • сметана – 1 ст.л.

Приготування:

Давайте спершу приготуємо начинку. Для начинки потрібно 5 варених яєць і великий пучок зелені. Яйця нарізаємо на маленькі кубики, а зелень подрібнюємо.

Зелень можна брати будь-яку – можна змішувати декілька видів зелені, можна брати одну цибулю або одну петрушку. Тим самим кожен раз Ви будете отримувати новий смак пирога.

Яйця, цибулю і кріп перемішуємо і за смаком додаємо чорний мелений перець і сіль.

Тепер займемося приготуванням тіста. У миску вбиваємо 4 яйця, всипаємо 0,5 ч.л. дрібної солі, вливаємо 300 мл кефіру, також кладемо в тісто 200 г сметани і потім за допомогою віночка перемішуємо все в однорідну масу.

В іншій мисці змішуємо просіяне борошно і розпушувач. Всипаємо в тісто відразу всі сухі інгредієнти і знову ж за допомогою віночка все перемішуємо. Тісто має вийти гладким, без грудочок і по густоті повинно нагадувати тісто на оладки.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом.

Вершкового масла беріть грам 30, не шкодуйте, так у пирога буде більш яскраво виражений вершковий смак. Форму можна брати будь-яку – і керамічну, і скляну.
На дно форми виливаємо 1/3 частину тіста, лопаткою розподіляємо його по всьому дну форми. Далі рівним шаром викладаємо начинку.

Тепер нам потрібно тісто вилити на начинку і розподілити його по всій поверхні. Щоб зручніше було це робити – переливаємо тісто в ємність з носиком. Акуратно виливаємо тісто на начинку і за допомогою ложки або лопатки вирівнюємо верхній шар.

Щоб у пирога була красива золотава скоринка – змащуємо його сумішшю жовтка і сметани. За допомогою пензлика.

Ставимо в заздалегідь розігріту до 180-ти градусів духовку на 55-60 хвилин. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною зубочисткою. При виході вона повинна бути чистою і сухою. Через годину дістаємо пиріг з духовки і даємо йому повністю охолонути у формі.

А потім розрізаємо його на порційні шматочки і подаємо до столу.

Смачного!

Також читайте: ВЕЧЕРЯ ЗА 20 ХВИЛИН. ШВИДКИЙ СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ ТЕФТЕЛЕЙ З ОВОЧАМИ

Нове

Популярне