Сьогодні хочу поділитися з Вами простим рецептом пирога з яйцями і зеленню. На приготування заливного пирога потрібно всього 10 хвилин плюс час для випічки.
Інгредієнти:
тісто
- яйця – 4 шт.
- кефір – 300 мл
- сметана – 200 г
- борошно-300 г
- розпушувач – 20 г
- сіль – 0,5 ч.л.
начинка
- яйця варені – 5 шт.
- зелень (цибуля, кріп) – великий пучок
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
для змазування
- жовток – 1 шт.
- сметана – 1 ст.л.
Приготування:
Давайте спершу приготуємо начинку. Для начинки потрібно 5 варених яєць і великий пучок зелені. Яйця нарізаємо на маленькі кубики, а зелень подрібнюємо.
Зелень можна брати будь-яку – можна змішувати декілька видів зелені, можна брати одну цибулю або одну петрушку. Тим самим кожен раз Ви будете отримувати новий смак пирога.
Яйця, цибулю і кріп перемішуємо і за смаком додаємо чорний мелений перець і сіль.
Тепер займемося приготуванням тіста. У миску вбиваємо 4 яйця, всипаємо 0,5 ч.л. дрібної солі, вливаємо 300 мл кефіру, також кладемо в тісто 200 г сметани і потім за допомогою віночка перемішуємо все в однорідну масу.
В іншій мисці змішуємо просіяне борошно і розпушувач. Всипаємо в тісто відразу всі сухі інгредієнти і знову ж за допомогою віночка все перемішуємо. Тісто має вийти гладким, без грудочок і по густоті повинно нагадувати тісто на оладки.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом.
Вершкового масла беріть грам 30, не шкодуйте, так у пирога буде більш яскраво виражений вершковий смак. Форму можна брати будь-яку – і керамічну, і скляну.
На дно форми виливаємо 1/3 частину тіста, лопаткою розподіляємо його по всьому дну форми. Далі рівним шаром викладаємо начинку.
Тепер нам потрібно тісто вилити на начинку і розподілити його по всій поверхні. Щоб зручніше було це робити – переливаємо тісто в ємність з носиком. Акуратно виливаємо тісто на начинку і за допомогою ложки або лопатки вирівнюємо верхній шар.
Щоб у пирога була красива золотава скоринка – змащуємо його сумішшю жовтка і сметани. За допомогою пензлика.
Ставимо в заздалегідь розігріту до 180-ти градусів духовку на 55-60 хвилин. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною зубочисткою. При виході вона повинна бути чистою і сухою. Через годину дістаємо пиріг з духовки і даємо йому повністю охолонути у формі.
А потім розрізаємо його на порційні шматочки і подаємо до столу.
Смачного!
Також читайте: ВЕЧЕРЯ ЗА 20 ХВИЛИН. ШВИДКИЙ СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ ТЕФТЕЛЕЙ З ОВОЧАМИ