Сьогодні я хочу запропонувати вам приготувати смачний пиріг з яблуками. У пирога тонке пісочне тісто, соковита яблучна начинка з ароматною корицею та хрусткими горішками.
Яблука для пирога краще брати кисло-солодкі. Корицю можна додавати або ні, дивіться на свій смак, але вона відмінно поєднується з яблуками та горіхами.
Я приготувала пиріг з мигдальними горіхами, ви можете використовувати будь-які інші горіхи на свій смак, наприклад фундук або волоські горіхи, так само відмінно підходить арахіс.
Інгредієнти:
Тісто
Начинка
Крихта
Приготування:
Яблука очистимо від шкірки, видалимо серцевину і натремо на великій тертці;
Додаємо цукор, корицю та нарубаний невеликими шматочками мигдаль, перемішуємо.
Крихітка
Об’єднуємо разом пшеничне борошно, цукор та сіль;
Додаємо холодне вершкове масло, нарізане невеликими шматочками, і перетираємо все разом у крихту;
Додаємо в крихту нарубаний невеликими шматочками мигдаль, перемішуємо і прибираємо крихту поки що в холодильник.
Тісто
У чаші змішуємо разом: м’яке вершкове масло, сметану, яйце, цукор, ванільний цукор та сіль;
Додаємо просіяне пшеничне борошно та розпушувач для тіста. Силіконовою лопаткою замішуємо однорідне тісто;
Тісто має бути м’яким, еластичним, не повинно розтікатися. Якщо тісто у вас рідке, стікає з лопатки, додайте трохи борошна.
Формування та випікання пирога
Перекладаємо все тісто у форму, рівномірно його розподіляємо по дну та формуємо невеликі борти. Висота бортиків приблизно 2 см;
Я випікаю пиріг у роз’ємній формі діаметром 20 см. Дно та боки форми змащую невеликою кількістю вершкового масла.
Поступово викладаємо всю начинку на тісто;
Начинку посипаємо крихтою;
Забираємо випікатися в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 ° C приблизно 35-40 хвилин до красивого рум’яного кольору тіста. У мене пиріг випікався 35 хвилин;
Даємо пирогу у формі охолонути на ґратах до кімнатної температури.
Перед подачею на стіл для краси пиріг можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…