Сьогодні я хочу запропонувати вам приготувати смачний пиріг з яблуками. У пирога тонке пісочне тісто, соковита яблучна начинка з ароматною корицею та хрусткими горішками.
Яблука для пирога краще брати кисло-солодкі. Корицю можна додавати або ні, дивіться на свій смак, але вона відмінно поєднується з яблуками та горіхами.
Я приготувала пиріг з мигдальними горіхами, ви можете використовувати будь-які інші горіхи на свій смак, наприклад фундук або волоські горіхи, так само відмінно підходить арахіс.
Інгредієнти:
Тісто
Начинка
Крихта
Приготування:
Яблука очистимо від шкірки, видалимо серцевину і натремо на великій тертці;
Додаємо цукор, корицю та нарубаний невеликими шматочками мигдаль, перемішуємо.
Крихітка
Об’єднуємо разом пшеничне борошно, цукор та сіль;
Додаємо холодне вершкове масло, нарізане невеликими шматочками, і перетираємо все разом у крихту;
Додаємо в крихту нарубаний невеликими шматочками мигдаль, перемішуємо і прибираємо крихту поки що в холодильник.
Тісто
У чаші змішуємо разом: м’яке вершкове масло, сметану, яйце, цукор, ванільний цукор та сіль;
Додаємо просіяне пшеничне борошно та розпушувач для тіста. Силіконовою лопаткою замішуємо однорідне тісто;
Тісто має бути м’яким, еластичним, не повинно розтікатися. Якщо тісто у вас рідке, стікає з лопатки, додайте трохи борошна.
Формування та випікання пирога
Перекладаємо все тісто у форму, рівномірно його розподіляємо по дну та формуємо невеликі борти. Висота бортиків приблизно 2 см;
Я випікаю пиріг у роз’ємній формі діаметром 20 см. Дно та боки форми змащую невеликою кількістю вершкового масла.
Поступово викладаємо всю начинку на тісто;
Начинку посипаємо крихтою;
Забираємо випікатися в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 ° C приблизно 35-40 хвилин до красивого рум’яного кольору тіста. У мене пиріг випікався 35 хвилин;
Даємо пирогу у формі охолонути на ґратах до кімнатної температури.
Перед подачею на стіл для краси пиріг можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…