Нове

Пиріг з яблуками: дуже смачний пиріг з тонким тістом та соковитою начинкою

Сьогодні я хочу запропонувати вам приготувати смачний пиріг з яблуками. У пирога тонке пісочне тісто, соковита яблучна начинка з ароматною корицею та хрусткими горішками.

Яблука для пирога краще брати кисло-солодкі. Корицю можна додавати або ні, дивіться на свій смак, але вона відмінно поєднується з яблуками та горіхами.

Я приготувала пиріг з мигдальними горіхами, ви можете використовувати будь-які інші горіхи на свій смак, наприклад фундук або волоські горіхи, так само відмінно підходить арахіс.

Інгредієнти:

Тісто

  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 50 г (2,5 ст. л. без верху)
  • Ванільний цукор – 5 г (1 ч. л.)
  • Дрібка солі
  • Сметана жирністю 20% – 50 г (2 ст. л. без верху)
  • Вершкове масло – 50 г (2 ст. л.)
  • Борошно пшеничне – 100 г (5 ст. л. без верху)
  • Розпушувач для тіста – ч. л.

Начинка

  • Яблука – 3 шт. (500 г)
  • Цукор – 30 г (1,5 ст. л. без верху)
  • Кориця – 3/4 ч. л.
  • Мигдаль – 20 г

Крихта

  • Борошно пшеничне – 20 г (1 ст. л. без верху)
  • Вершкове масло – 15 г
  • Цукор – 15 г (3 ч. л.)
  • Дрібка солі
  • Мигдаль – 20 г

Приготування:

Яблука очистимо від шкірки, видалимо серцевину і натремо на великій тертці;

Додаємо цукор, корицю та нарубаний невеликими шматочками мигдаль, перемішуємо.

Крихітка

Об’єднуємо разом пшеничне борошно, цукор та сіль;

Додаємо холодне вершкове масло, нарізане невеликими шматочками, і перетираємо все разом у крихту;

Додаємо в крихту нарубаний невеликими шматочками мигдаль, перемішуємо і прибираємо крихту поки що в холодильник.

Тісто

У чаші змішуємо разом: м’яке вершкове масло, сметану, яйце, цукор, ванільний цукор та сіль;

Додаємо просіяне пшеничне борошно та розпушувач для тіста. Силіконовою лопаткою замішуємо однорідне тісто;

Тісто має бути м’яким, еластичним, не повинно розтікатися. Якщо тісто у вас рідке, стікає з лопатки, додайте трохи борошна.

Формування та випікання пирога

Перекладаємо все тісто у форму, рівномірно його розподіляємо по дну та формуємо невеликі борти. Висота бортиків приблизно 2 см;

Я випікаю пиріг у роз’ємній формі діаметром 20 см. Дно та боки форми змащую невеликою кількістю вершкового масла.

Поступово викладаємо всю начинку на тісто;

Начинку посипаємо крихтою;

Забираємо випікатися в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 ° C приблизно 35-40 хвилин до красивого рум’яного кольору тіста. У мене пиріг випікався 35 хвилин;

Даємо пирогу у формі охолонути на ґратах до кімнатної температури.

Перед подачею на стіл для краси пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Нове

Популярне