Сьогодні я хочу запропонувати вам приготувати смачний пиріг з яблуками. У пирога тонке пісочне тісто, соковита яблучна начинка з ароматною корицею та хрусткими горішками.
Яблука для пирога краще брати кисло-солодкі. Корицю можна додавати або ні, дивіться на свій смак, але вона відмінно поєднується з яблуками та горіхами.
Я приготувала пиріг з мигдальними горіхами, ви можете використовувати будь-які інші горіхи на свій смак, наприклад фундук або волоські горіхи, так само відмінно підходить арахіс.
Інгредієнти:
Тісто
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 50 г (2,5 ст. л. без верху)
- Ванільний цукор – 5 г (1 ч. л.)
- Дрібка солі
- Сметана жирністю 20% – 50 г (2 ст. л. без верху)
- Вершкове масло – 50 г (2 ст. л.)
- Борошно пшеничне – 100 г (5 ст. л. без верху)
- Розпушувач для тіста – ч. л.
Начинка
- Яблука – 3 шт. (500 г)
- Цукор – 30 г (1,5 ст. л. без верху)
- Кориця – 3/4 ч. л.
- Мигдаль – 20 г
Крихта
- Борошно пшеничне – 20 г (1 ст. л. без верху)
- Вершкове масло – 15 г
- Цукор – 15 г (3 ч. л.)
- Дрібка солі
- Мигдаль – 20 г
Приготування:
Яблука очистимо від шкірки, видалимо серцевину і натремо на великій тертці;
Додаємо цукор, корицю та нарубаний невеликими шматочками мигдаль, перемішуємо.
Крихітка
Об’єднуємо разом пшеничне борошно, цукор та сіль;
Додаємо холодне вершкове масло, нарізане невеликими шматочками, і перетираємо все разом у крихту;
Додаємо в крихту нарубаний невеликими шматочками мигдаль, перемішуємо і прибираємо крихту поки що в холодильник.
Тісто
У чаші змішуємо разом: м’яке вершкове масло, сметану, яйце, цукор, ванільний цукор та сіль;
Додаємо просіяне пшеничне борошно та розпушувач для тіста. Силіконовою лопаткою замішуємо однорідне тісто;
Тісто має бути м’яким, еластичним, не повинно розтікатися. Якщо тісто у вас рідке, стікає з лопатки, додайте трохи борошна.
Формування та випікання пирога
Перекладаємо все тісто у форму, рівномірно його розподіляємо по дну та формуємо невеликі борти. Висота бортиків приблизно 2 см;
Я випікаю пиріг у роз’ємній формі діаметром 20 см. Дно та боки форми змащую невеликою кількістю вершкового масла.
Поступово викладаємо всю начинку на тісто;
Начинку посипаємо крихтою;
Забираємо випікатися в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 ° C приблизно 35-40 хвилин до красивого рум’яного кольору тіста. У мене пиріг випікався 35 хвилин;
Даємо пирогу у формі охолонути на ґратах до кімнатної температури.
Перед подачею на стіл для краси пиріг можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!