Готую пиріг без борошна, яєць і з невеликої кількості інгредієнтів. У приготуванні він дуже простий і легкий. Пиріг виходить з яскраво вираженим яблучним і вершковим смаком. І аромат у нього відмінний! Він прекрасно підходить в якості десерту до чаю і для перекусу.
Інгредієнти:
- 1,2 кг яблук
- 200 г вівсяних пластівців
- 150 г вершкового масла (+ для форми)
- 100 г цукру
- 1 щіпка солі
Приготування:
Яблука очищаємо від насіння, мембран і шкірки. Подрібнюємо на великій тертці, викладаємо в високу сковороду або жаровню і додаємо цукор. Готуємо на середньому вогні близько 10 хвилин, помішуючи, поки яблука не стануть м’якими.
Потім викладаємо в яблука вершкове масло і нагріваємо, поки масло не розтане.
Відразу додаємо вівсяні пластівці і добре перемішуємо.
Форму вистилаємо папером для випічки і змащуємо маслом. Викладаємо суміш з пластівців і яблук, рівномірно розподіляємо. Ставимо в духовку при 180 градусах на 40-45 хвилин.
Як тільки пиріг зарум’яниться, виймаємо його. Пахне він прекрасно.
Пиріг повністю охолоджуємо в формі і потім звільняємо від пергаменту.
Готовий пиріг з яблуками і вівсяними пластівцями нарізаємо на шматочки і подаємо на стіл. У нього яскраво виражений яблучний і вершковий смак. Пиріг солодкий, дуже ароматний і смачний.
Смачного!!!