Нове

Пиріг з мінімуму інгредієнтів – повітряний та з ніжним лимонним кремом усередині

Сьогодні пропоную рецепт найсмачнішого лимонного пирога. Пишний ванільний бісквіт та заварний крем із яскравим лимонним смаком. Пиріг стане частим гостем на ваших сімейних чаюваннях!

Інгредієнти:

Заварний крем:

  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 50 г
  • лимонний сік – 50 мл
  • цедра 1 лимона
  • кукурудзяний крохмаль – 40 г
  • молоко – 300 мл

Бісквітне тісто:

  • яйця – 2 шт.
  • сіль – щіпка
  • цукор – 100 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • молоко – 120 мл
  • рослинна олія – 120 мл
  • розпушувач – 15 г
  • борошно – 220 г

Приготування:

Почнемо приготування із заварного крему. У каструлі змішуємо 1 яйце та 50 г цукру. Тепер додаємо 50 мл лимонного соку (це приблизно сік з ½ лимона), а також цедру одного лимона та 40 г кукурудзяного крохмалю. Перемішуємо вінчиком до однорідності та виливаємо 300 мл молока.

Знову перемішуємо та ставимо каструлю на плиту. Варимо крем на помірному вогні, постійно помішуючи, до загусання.

Помішувати крем краще вінчиком, не ложкою, щоб не було грудочок.
Переливаємо крем в миску, накриваємо плівкою в контакт і даємо повністю охолонути.

Готуємо тісто. У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо щіпку солі, 100 г білого цукру та 10 г ванільного цукру. Вінчиком розмішуємо до однорідності та виливаємо 120 мл молока кімнатної температури та 120 мл рослинної олії без запаху.

Ретельно перемішуємо тісто вінчиком і додаємо сухі інгредієнти – 220 г посіяного борошна та 15 г розпушувача. З’єднуємо всі компоненти разом за допомогою лопатки та бісквітне тісто готове. За консистенцією нагадує тісто на оладки.

Переливаємо половину тіста у форму. Діаметр моєї форми 20 см. Поступово розподіляємо тісто за формою і ставимо випікатися в заздалегідь нагріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

На цей час охолонув і заварний крем. Перемішуємо його ложкою і дістаємо корж із духовки. На гарячий бісквіт викладаємо лимонно-заварний крем та рівномірно його розподіляємо. Потім на крем виливаємо другу половину тіста та вирівнюємо поверхню пирога лопаткою.

Повертаємо пиріг у духовку і випікаємо ще 25 хвилин при тій же температурі 180 градусів. Пиріг виходить високий, рівний і шалено ароматний! Дістаємо його з духовки, даємо повністю охолонути прямо у формі, а потім перекладаємо на тарілку і зверху посипаємо цукровою пудрою.

І в теплому вигляді, і в холодному – він дуже смачний, а поєднання ванільного бісквітного тіста та заварного крему з яскравим лимонним смаком – одне з моїх улюблених. Впевнена, що і ви будете у захваті!

Нове

Популярне