Категорії Шоу-бізнес

Пиріг з мандаринами зі швидкого заливного тіста – рецепт , якого ви точно не знали

Це чудове тісто. Воно завжди виходить пишне, пористе та ніжне. Доповнювати його можна різними фруктами, ягодами, сиром, варенням або вареним згущеним молоком. Всі пироги чудово пропікаються та виходять смачними. Тісто замішую швидко, просто і воно одразу готове до випічки. Сьогодні буде пиріг-перевертень із мандаринами. Мандарини дають прекрасний цитрусовий аромат та смак.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 200 г борошна (вищий сорт)
  • 140 г цукру
  • 100 мл молока
  • 9 ст. л. рослинної олії
  • 2 курячі яйця (СО)
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 1 г ваніліну
  • 1 щіпка солі

Для начинки:

  • 6 шт. мандаринів
  • 2 ч. л. цукрової пудри
  • 1 ч. л. крохмалю

Приготування:

Для тіста в миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, ванілін і цукор. Збиваємо вінчиком 1 хвилину.

Вливаємо молоко, олію і ще раз добре перемішуємо.

Борошно з’єднуємо з розпушувачем. Додаємо порціями, перемішуємо вінчиком та отримуємо не дуже густе тісто.

Для начинки крохмаль перемішуємо із цукровою пудрою.

Мандарини очищаємо і розрізаємо навпіл.

Нарізаний мандарин посипаємо сумішшю з крохмалю та цукрової пудри та розміщуємо розрізаною стороною вниз у форму з пергаментом. За рахунок крохмалю рідина, яка виділятиметься з соковитих мандаринів, ставатиме густою і не розтікатиметься по дну пирога.

Заливаємо мандарини тістом. Випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах 30-35 хвилин (на готовність перевіряємо зубочисткою).

Пиріг стає рум’яним. Остуджуємо у формі 5 хвилин. А який він запашний.

Потім пиріг з мандаринами перевертаємо вгору дном на решітку і видаляємо пергамент, він вільно відходить від пирога та мандаринів. Повністю остуджуємо.

Заливний пиріг посипаємо цукровою пудрою, розрізаємо на шматочки і насолоджуємося смаком. Пиріг виходить повітряним, пористим та м’яким. Смак у нього незрівнянний.

А за рахунок мандаринів пиріг набуває приємного цитрусового смаку, а ще за рахунок мандаринів він гарний і яскравий. Тісто у пирога відмінне, це моє улюблене тісто для пирогів до чаю.

Смачного!!!

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…