Соковитий повітряний пиріг, не вимагає ніяких особливих інгредієнтів, всі продукти є у господині під рукою.
Інгредієнти:
- 400 г курячого філе
- 1 ст. пшеничного борошна
- 2 ст.л. сметани
- 1 молодий кабачок
- 2 яйця
- 1 головка цибулі
- 2 зубчики часнику
- 1 ст.л. панірувальних сухарів
- 150 мл. молока
- 100 г сиру твердих сортів
- 1/2 ч.л. розпушувача
- суміш перців, сіль, паприка, приправа для курки кладемо за смаком
Приготування:
Промите куряче філе нарізаємо на шматочки, натираємо їх сіллю з додаванням дрібно рубаного часнику та перцю. Залишаємо на пів години, щоб м’ясо просочилося. Цибулину очищаємо, промиваємо і дрібно рубаємо. Кабачок промиваємо, висушуємо паперовим рушником і нарізаємо кільцями
Потім обсмажуємо шматочки курки на розпеченій сковороді до утворення рум’яної скоринки.
У чаші блендера збиваємо яйця з сіллю і молоком, поступово підсипаємо борошно з розпушувачем і улюблені приправи. У нас має вийти тісто середньої густоти, як на оладки.
У тісто додаємо шматочки курки, подрібнену цибулю та натертий на тертці сир. Ретельно все перемішуємо дерев’яною ложкою. Дно форми посипаємо панірувальними сухарями і викладаємо тісто з начинкою. Акуратно розрівнюємо його, зверху викладаємо кільця кабачка, змащуємо сметаною присипаємо натертим сиром.
Відправляємо в попередньо прогріту духовку до 190 С випікатися приблизно 40 хвилин до золотистої скоринки. Приготувати такий пиріг можна не тільки в духовці, а й у мультиварці.
Готовий пиріг дістаємо із духовки. Аромат витає по всій кухні. Прикриваємо пиріг кухонним рушником і даємо йому трохи охолонути. Далі розрізаємо пиріг на порційні шматки. Пиріг вийшов дуже смачний, соковитий.
Смачного!