Нове

Пиріг з куркою і кабачком – рецепт від домашніх кухарів

Соковитий повітряний пиріг, не вимагає ніяких особливих інгредієнтів, всі продукти є у господині під рукою.

Інгредієнти:

  • 400 г курячого філе
  • 1 ст. пшеничного борошна
  • 2 ст.л. сметани
  • 1 молодий кабачок
  • 2 яйця
  • 1 головка цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст.л. панірувальних сухарів
  • 150 мл. молока
  • 100 г сиру твердих сортів
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • суміш перців, сіль, паприка, приправа для курки кладемо за смаком

Приготування:

Промите куряче філе нарізаємо на шматочки, натираємо їх сіллю з додаванням дрібно рубаного часнику та перцю. Залишаємо на пів години, щоб м’ясо просочилося. Цибулину очищаємо, промиваємо і дрібно рубаємо. Кабачок промиваємо, висушуємо паперовим рушником і нарізаємо кільцями

Потім обсмажуємо шматочки курки на розпеченій сковороді до утворення рум’яної скоринки.

У чаші блендера збиваємо яйця з сіллю і молоком, поступово підсипаємо борошно з розпушувачем і улюблені приправи. У нас має вийти тісто середньої густоти, як на оладки.

У тісто додаємо шматочки курки, подрібнену цибулю та натертий на тертці сир. Ретельно все перемішуємо дерев’яною ложкою. Дно форми посипаємо панірувальними сухарями і викладаємо тісто з начинкою. Акуратно розрівнюємо його, зверху викладаємо кільця кабачка, змащуємо сметаною присипаємо натертим сиром.

Відправляємо в попередньо прогріту духовку до 190 С випікатися приблизно 40 хвилин до золотистої скоринки. Приготувати такий пиріг можна не тільки в духовці, а й у мультиварці.

Готовий пиріг дістаємо із духовки. Аромат витає по всій кухні. Прикриваємо пиріг кухонним рушником і даємо йому трохи охолонути. Далі розрізаємо пиріг на порційні шматки. Пиріг вийшов дуже смачний, соковитий.

Смачного!

Нове

Популярне