Рецепти

Пиріг з грибами. Смачна закуска на святковий стіл

Сьогодні хочу поділиться рецептом пирога з грибами (Кіш з грибами). Жодне застілля в нашій родині не проходить без цього пирога, гості його люблять, дуже вже він смачний і соковитий виходить.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 300 г
  • вершкове масло – 100 г
  • сіль -1/3 ч.л.
  • розпушувач – 1/3 ч.л.
  • сметана – 150 г

Для начинки:

  • печериці – 500 г
  • цибуля – 2 шт
  • яйця – 3 шт
  • сметана – 150 г
  • чорний перець за смаком
  • сіль -1 / 2 ч.л.
  • сир – 150 гр.

Приготування:

  • Спочатку приготуємо тісто. Просіюємо 300 грамів борошна в глибоку миску, беремо 100 грамів вершкового масла і натираємо на великій тертці. Перемішуємо масло з борошном.
  • Додаємо 1/3 ч.л. солі, я ще додаю 1/3 ч.л. розпушувача. Вливаємо 150 грамів сметани будь-якої жирності і перемішуємо. Тепер кладемо на стіл і збираємо тісто в одну грудку, якщо раптом буде тісто погано збиратися можна додати ще трохи сметани.
  • Тісто прибираємо в холодильник на 30-60 хвилин, можна залишити на ніч
  • За цей час приготуємо начинку. Гриби свіжі шампіньйони 500 грамів поріжемо кубиками. 2 цибулини порізати кубиками. Беремо сковороду наливаємо трохи олії, кладемо цибулю і смажимо її до напівпрозорості. Тепер кладемо печериці та смажимо цибулю з грибами. Поки гриби не зменшаться в обсязі.
  • Знімаємо з вогню. Кладемо в миску і дамо грибам трохи охолонути. Тепер розбиваємо 3 яйця, додаємо 150 грамів сметани, чорний перець за смаком, половину ч.л. солі.
  • Сир 150 грамів натремо на великій тертці, у мене сир моцарелла для піци, можна взяти будь-який інший твердий сир. Додаємо сир в начинку, трохи залишимо для посипання верху.
  • Все перемішуємо, начинка готова.
  • Пройшла 1 година, тісто дістаємо з холодильника і розгортаємо качалкою пласт.
  • Беремо відповідну форму, внутрішні розміри моєї форми 31 см на 23 см. Висота бортика 4,5 см. Така форма з двошаровим антипригарним покриттям, випічка від них добре відходить, тому не потрібно додатково використовувати папір для випічки.
  • Кладемо тісто і руками розподіляємо по формі, робимо бортики, і робимо з тіста окантовку.
  • Переливаємо начинку.
  • Розрівнюємо, зверху посипаємо сиром, що залишився. І сир злегка втиснути в начинку, так він швидко не зарум’яниться.
  • Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах до готовності 35-40 хвилин.
  • Як тільки пиріг буде готовий, даємо йому охолонути, я залишаю в формі. Як охолоне виймаю і можна розрізати на порційні шматочки.
  • Він чудово тримає форму, а смак у нього насичений грибний.

Дуже смачно. За бажанням можна печериці замінити на лісові гриби.
Смачного!

Також читайте: ФАРШИРОВАНІ ШАМПІНЬЙОНИ – СМАЧНА ЗАКУСКА НА СВЯТКОВИЙ СТІЛ, ГОТУЄТЬСЯ ЗА 15 ХВИЛИН

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…