До вашої уваги пропоную найпростіший рецепт десерту – манник. Манник один із найпопулярніших і найпростіших у приготуванні пирогів.
Приготуйте апетитний, ніжний, пишний десерт з абрикосами за рецептом і порадуйте сім’ю смачним чаюванням.
Інгредієнти:
- Борошно – 70 г
- Манна крупа – 180 г
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 70 г
- Кефіру (жирність 3,2%) – 230 мл
- Вершкове масло – 50 г
- Розпушувач – 1 ч. ложка
- Абрикоси – 4 шт
Приготування:
Манку замішуємо з кефіром, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 20 хвилин. У чашу міксера розбиваємо 2 яйця, додаємо цукор та збиваємо до однорідної маси. У миску з манкою відправляємо збиті яйця, борошно, розпушувач та розтоплене (підігріте в сотейнику) вершкове масло. Все добре перемішуємо.
Внутрішню частину сковороди змащуємо вершковим маслом, перекладаємо тісто в сковороду та зверху викладаємо очищені від кісточок абрикоси. Сковороду відправляємо у розігріту до 165 градусів духовку на 40 – 45 хвилин. Готовий манник з абрикосами викладаємо на тарілку та подаємо до столу.
За бажанням можна посипати апетитний десерт цукровою пудрою. Смачного.