Галета з абрикосами на пісочно-листковому тісті. Хрумке розсипчасте тісто і соковиті, запечені абрикоси.
Абрикоси можна замінити на персики, сливи (не дуже кислі), чорницю, полуницю.
Інгредієнти:
Тісто:
Начинка:
Приготування:
Тісто:
Вершкове масло за 15 хвилин потрібно прибрати у морозильну камеру. Борошно змішую з цукровою пудрою, содою та сіллю.
Охолоджене масло занурюю в борошно і натираю на великій тертці. Натерте відразу ж змішую з борошном, щоб воно рівномірно розподілилося.
Трохи перетираю руками, повинна вийти велика неоднорідна крихта. Додаю сметану та перемішую. Тісто збираю в грудку, не вимішую.
Тісто вийде неоднорідне, нелипке, м’яке. Поділяю його на 2 половини. Вийде 2 галети.
Замотую в плівку і забираю в холодильник мінімум на 1 годину, можна на ніч.
Начинка:
Для начинки знадобиться
Абрикоси нарізаю невеликими шматочками. Цукор змішую із крохмалем.
Духовку включаю розігріватись до 200°С.
Беру одну частину тіста. Присипаю його борошном і на пергаментному папері розкочую в круглий пласт, товщиною близько 4 мм.
Діаметр приблизно 33 см. Тісто присипаю сумішшю цукру з крохмалем, не доходжу до краю, лише у центрі.
Викладаю половину абрикосів. Зверху присипаю сумішшю цукру із крохмалем.
За допомогою пергаменту піднімаю тісто та складаю.
Складки защипують. Галету змащую збитим яйцем і присипаю мигдалевими пелюстками.
Випікати галету потрібно при 200 ° С – 45 … 50 хвилин. Час випікання та температура залежить від особливостей духовки.
Перші 30 хвилин я випікаю на нижньому рівні у духовці, щоб нижнє тісто пропеклося. Потім на середньому.
Готову галету залишаю охолонути, сік усередині загусне і можна буде розрізати на шматочки.
Галета добре тримає форму, тісто не розмокає, розсипчасте і тане у роті. Абрикоси м’які, соковиті та дуже ароматні!
Українська ведуча та акторка Даша Малахова відверто висловилася щодо мовного питання, яке, за її словами,…
Українська ведуча Маша Єфросиніна відверто розповіла про свого чоловіка Тимура Хромаєва, який нині служить у…
Салат «Принц» — ситна та ароматна страва з ніжною текстурою і виразним смаком, який досягається…
Соковиті та пікантні биті огірки — легка закуска з насиченим ароматом і цікавим смаком. Простий…
Люля-кебаб із курки — ароматна і соковита страва з приємною текстурою. Готується з доступних інгредієнтів…
Український співак Макс Барських презентував новий кліп на пісню "Я вже не ти". Ця відеоробота…