Галета з абрикосами на пісочно-листковому тісті. Хрумке розсипчасте тісто і соковиті, запечені абрикоси.
Абрикоси можна замінити на персики, сливи (не дуже кислі), чорницю, полуницю.
Інгредієнти:
Тісто:
Начинка:
Приготування:
Тісто:
Вершкове масло за 15 хвилин потрібно прибрати у морозильну камеру. Борошно змішую з цукровою пудрою, содою та сіллю.
Охолоджене масло занурюю в борошно і натираю на великій тертці. Натерте відразу ж змішую з борошном, щоб воно рівномірно розподілилося.
Трохи перетираю руками, повинна вийти велика неоднорідна крихта. Додаю сметану та перемішую. Тісто збираю в грудку, не вимішую.
Тісто вийде неоднорідне, нелипке, м’яке. Поділяю його на 2 половини. Вийде 2 галети.
Замотую в плівку і забираю в холодильник мінімум на 1 годину, можна на ніч.
Начинка:
Для начинки знадобиться
Абрикоси нарізаю невеликими шматочками. Цукор змішую із крохмалем.
Духовку включаю розігріватись до 200°С.
Беру одну частину тіста. Присипаю його борошном і на пергаментному папері розкочую в круглий пласт, товщиною близько 4 мм.
Діаметр приблизно 33 см. Тісто присипаю сумішшю цукру з крохмалем, не доходжу до краю, лише у центрі.
Викладаю половину абрикосів. Зверху присипаю сумішшю цукру із крохмалем.
За допомогою пергаменту піднімаю тісто та складаю.
Складки защипують. Галету змащую збитим яйцем і присипаю мигдалевими пелюстками.
Випікати галету потрібно при 200 ° С – 45 … 50 хвилин. Час випікання та температура залежить від особливостей духовки.
Перші 30 хвилин я випікаю на нижньому рівні у духовці, щоб нижнє тісто пропеклося. Потім на середньому.
Готову галету залишаю охолонути, сік усередині загусне і можна буде розрізати на шматочки.
Галета добре тримає форму, тісто не розмокає, розсипчасте і тане у роті. Абрикоси м’які, соковиті та дуже ароматні!
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…