Рецепти

Пиріг з абрикосами, або французька галета, можна використовувати різні ягоди або фрукти: полуницю, персики, сливи

Галета з абрикосами на пісочно-листковому тісті. Хрумке розсипчасте тісто і соковиті, запечені абрикоси.

Абрикоси можна замінити на персики, сливи (не дуже кислі), чорницю, полуницю.

Інгредієнти:

Тісто:

  • 360 г борошна
  • 170 г вершкового масла
  • 170 г сметани (15-20%)
  • 40 г цукрової пудри
  • 1/3 ч. л. соди
  • дрібка солі

Начинка:

  • 1 кг абрикосів
  • 4 ч. л. крохмалю (у мене кукурудзяний)
  • 3 ст.л. цукру
  • + яйце для змащування
  • + мигдальні пелюстки

Приготування:

Тісто:

Вершкове масло за 15 хвилин потрібно прибрати у морозильну камеру. Борошно змішую з цукровою пудрою, содою та сіллю.

Охолоджене масло занурюю в борошно і натираю на великій тертці. Натерте відразу ж змішую з борошном, щоб воно рівномірно розподілилося.

Трохи перетираю руками, повинна вийти велика неоднорідна крихта. Додаю сметану та перемішую. Тісто збираю в грудку, не вимішую.

Тісто вийде неоднорідне, нелипке, м’яке. Поділяю його на 2 половини. Вийде 2 галети.

Замотую в плівку і забираю в холодильник мінімум на 1 годину, можна на ніч.

Начинка:

Для начинки знадобиться

  • *1 кг абрикосів, стиглих, але не перестиглих.
  • * 4 ч.л. кукурудзяного крохмалю, кількість крохмалю залежить від соковитості фруктів або ягід, які використовуватимете.
  • *3 ст.л. цукру, кількість цукру залежить від того наскільки солодкі абрикоси або ягоди/фрукти, які будете використовувати.

Абрикоси нарізаю невеликими шматочками. Цукор змішую із крохмалем.

Духовку включаю розігріватись до 200°С.

Беру одну частину тіста. Присипаю його борошном і на пергаментному папері розкочую в круглий пласт, товщиною близько 4 мм.

Діаметр приблизно 33 см. Тісто присипаю сумішшю цукру з крохмалем, не доходжу до краю, лише у центрі.

Викладаю половину абрикосів. Зверху присипаю сумішшю цукру із крохмалем.

За допомогою пергаменту піднімаю тісто та складаю.

Складки защипують. Галету змащую збитим яйцем і присипаю мигдалевими пелюстками.

Випікати галету потрібно при 200 ° С – 45 … 50 хвилин. Час випікання та температура залежить від особливостей духовки.

Перші 30 хвилин я випікаю на нижньому рівні у духовці, щоб нижнє тісто пропеклося. Потім на середньому.

Готову галету залишаю охолонути, сік усередині загусне і можна буде розрізати на шматочки.

Галета добре тримає форму, тісто не розмокає, розсипчасте і тане у роті. Абрикоси м’які, соковиті та дуже ароматні!

Останні новини

Даша Малахова шокована неприємною ситуацією в київському кафе

Українська ведуча та акторка Даша Малахова відверто висловилася щодо мовного питання, яке, за її словами,…

Маша Єфросиніна розповіла про чоловіка, який служить у ЗСУ

Українська ведуча Маша Єфросиніна відверто розповіла про свого чоловіка Тимура Хромаєва, який нині служить у…

Смачний салат «Принц»

Салат «Принц» — ситна та ароматна страва з ніжною текстурою і виразним смаком, який досягається…

Смачні соковиті та пікантні биті огірки

Соковиті та пікантні биті огірки — легка закуска з насиченим ароматом і цікавим смаком. Простий…

Смачний люля-кебаб із курки

Люля-кебаб із курки — ароматна і соковита страва з приємною текстурою. Готується з доступних інгредієнтів…

Макс Барських здивував різдвяним настроєм своїх фанів

Український співак Макс Барських презентував новий кліп на пісню "Я вже не ти". Ця відеоробота…