Не потрібно замішувати тісто, все робиться легко і просто, а продукти для ситного пирога потрібні найпростіші.
Інгредієнти:
- 1 упаковка лаваша;
- 300 грамів фаршу. Я використовую курячий або змішаний – курка+свинина;
- 1-2 цибулі;
- Сіль та перець за смаком;
- Для заливання – 2-3 яйця, 40 мл. молока, 2-3 ст. майонезу чи сметани.
- За бажанням для посипання – трохи тертого сиру.
Приготування:
Готуємо фарш. Змішуємо його з дрібно нарізаною цибулею, солимо і перчимо.
Розвертаємо лаваш та викладаємо на стіл. Викладаємо на аркуш лаваша фарш і розрівнюємо тонким шаром по всій його площі. Можна розрізати лист на дві рівні половинки для зручності.
Особиста порада до рецепта. Залишіть так полежати лаваш з фаршем хвилин 5. Сік від м’яса трохи просочить лаваш і потім його легко згортати.
Згортаємо лаваш з фаршем у рулет і укладаємо у форму застелену папером і змащену олією.
Робимо заливку – змішуємо всі зазначені інгредієнти та рівномірно поливаємо пиріг у формі
Розігріваємо на 180-190 градусів духовку і як повністю розігріється ставимо пиріг запікатися. Час випікання приблизно 30-35 хвилин.
Можна через 30 хвилин дістати, посипати сиром та поставити назад у духовку на 8-10 хвилин.
Готовому пирога даємо трохи охолонути і потім його можна нарізати, як у формі, так і викласти на блюдо. Витягувати зручно, бо застеляли папером.
Спробуйте, рецепт перевірений – смачно, ситно та готувати легко!