Сьогодні приготуємо дуже смачний пиріг. Це ніжний, смачний десерт із сиром, дуже схожий на тістечко Чизкейк. Усі хто пробує, залишаються у захваті. Готується така випічка просто і знадобляться звичайні продукти.
Інгредієнти:
- 200 г борошна
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 100 г цукру
- 100 г вершкового масла
Сирна начинка:
- 400 г сиру
- 3 яйця
- 100 г цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
Крем:
- 250 г сметани (20% жирності)
- 150 г згущеного молока
Приготування:
Для пісочного тіста в миску просіємо борошно, кладемо розпушувач і всипаємо цукор. Перемішуємо.
Кладемо сюди охолоджене вершкове масло і руками перетираємо в крихту. І відставляємо поки що убік.
Тим часом приготуємо начинку. Сир викладаємо в миску, сюди ж відправляємо 3 яйця, цукор та ванільний цукор.
Перемішуємо ложкою і потім подрібнюємо за допомогою занурювального блендера. У нас має вийти така однорідна сирна маса.
Пісочне тісто ділимо рівно навпіл. Викладаємо одну частину пісочної крихти у форму, змащену вершковим маслом і розрівнюємо.
Діаметр моєї форми 22 см, дно я застелила пергаментним папером. Викладаємо всю сирну начинку.
Зверху посипаємо крихтою, що залишилася, рівномірно розподіляємо. Відправляємо до розігрітої духовки до 180 градусів на 40-50 хвилин.
Залишилося приготувати простий крем, який зробить цей пиріг ще смачнішим. У мисці змішуємо сметану зі згущеним молоком. Все добре перемішуємо.
І поки гарячий пиріг заливаємо його кремом. Для прикраси королівської ватрушки використовуватиму розтоплений шоколад.
За допомогою цівки шоколаду роблю малюнок у вигляді павутинки. Можна прикрасити ягодами або як подобається на свій смак.
Проводимо зубочисткою або сірником від центру до краю, а потім від краю до центру.
Залишаємо остигати, бажано охолодити в холодильнику. Королівська ватрушка готова. Нарізаємо на порційні шматочки.
Ніжне пісочне тісто у поєднанні з сирною начинкою та кремом робить цей десерт неймовірно смачним та соковитим. Обов’язково приготуйте до чаю.