Рецепти

Пиріг “Подушки” або бісквітний пиріг із соковитою сирною начинкою, у вигляді повітряних подушок

Сьогодні готуємо знаменитий пиріг “Подушки”. Пишний шоколадний бісквіт та соковита сирна начинка, прекрасний пиріг для затишного сімейного чаювання.

Інгредієнти:

Шоколадний бісквіт:

  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • 100 мл соняшникової олії, без запаху
  • 100 мл молока
  • 180 г борошна
  • 3 ст.л. какао – порошку
  • 1 ч. л. розпушувача

Начинка з сиру:

  • 400 г м’якого сиру
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 2 ч. л. ванільного цукру
  • 100 г цукру

Приготування:

Духовку вмикаю розігріватися до 180°С. Насамперед, потрібно зробити начинку з сиру.

З’єдную сир, цукор, ванільний цукор, яйце. Перемішую до однорідності. Сир у мене однорідний, якщо у вас буде зернистий – можна все пробити блендером.

Насамкінець всипаю крохмаль і ще раз перемішую. Поки що відкладаю убік.

Форма для випічки розміром 30 * 22 см (або кругла діаметром 27-28 см), застелила її пергаментним папером. Можна додатково змастити олією.

Тепер бісквіт.

Жовтки відокремлюю від білків. До білків додаю щіпку солі та збиваю до пишної піни.

Тепер потроху всипаю половину цукру та збиваю до стійких піків.

До жовтків всипаю цукор, що залишився, і на високих обертах міксера збиваю до світлої і пишної маси.

Тонким струмком вливаю олію. І молоко.

На борошно просіюю какао порошок і розпушувач. Добре перемішую.

Всипаю в миску сухі інгредієнти та перемішую міксером на мінімальних оборотах. Всипаю в два прийоми, спочатку половину, перемішала, і другу половину. Перемішую лише до об’єднання.

Тісто виходить густе. Підмішую до нього 3 ст.л білкової піни. Добре перемішую, тісто стане м’якшим.

Тепер підмішую збиті білки, що залишилися. Перемішую вже акуратно лопаткою, щоб зберегти пишність тіста.

Бісквітне тісто перекладаю у форму. Розрівнюю.

Сирну начинку перекладаю в щільний кондитерський мішок або просто пакет. Зрізаю кут діаметром 1 см. Відсаджую на бісквіт у вигляді ґрат.

Тримаю мішок двома руками. Коли грати будуть готові, розподіляю начинку по краю форми.

Пиріг потрібно випікати при 180 ° С – 40 … 45 хвилин.

Готовність перевіряю зубочисткою. Готовий пиріг залишаю трохи охолонути.

Тепер можна розрізати на шматочки або “подушечки”.

Повітряний, м’який, вологий бісквіт і соковита сирна начинка типу чізкейка. В міру солодкий пиріг.

Смачного!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…