Рецепти

Пиріг на кефірі з картоплею і сиром

Рецепт швидкого пирога з начинкою. Тісто готується просто на кефірній основі без додавання яєць. Виходить він дуже м’яким і еластичним, не пристає до долонь, добре тримає задану форму. Для начинки використовуємо готове картопляне пюре, доповнюємо його сирною стружкою і зеленню. Пиріг запікається при високій температурі мінімальну кількість часу, при цьому тісто встигає піднятися і підрум’янитися. Такий пиріг можна подавати до перших страв замість хліба, а також як самостійне блюдо.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Кефір – 200 мл.
  • Пшеничне борошно – 250-270 г
  • Соняшникова олія без запаху – 40 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукровий пісок – 1 ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Картопля – 300 г
  • Сир (твердий або сулугуні) – 200 г
  • Свіжа зелень (петрушка) – 20 г

Також буде потрібно:

  • Яйце – 1 шт. (Для змащування пирога)

Приготування:

Кефір нагрійте до кімнатної температури, влийте в глибоку ємність, додайте сіль, цукор і рослинну олію, перемішайте ложкою.

Борошно змішайте з содою, просійте через сито, додайте в рідку масу невеликими порціями, паралельно перемішуємо ложкою. Можливо, знадобиться трохи більше борошна, при цьому не слід забивати ним тісто, інакше воно стане жорстким.

Коли тісто стане важко перемішувати ложкою, продовжуйте заміс руками. Вийде дуже м’яке і еластичне тісто. Воно не повинно приставати до долонь. Тісто накрийте харчовою плівкою, відставте на час в сторону, тим часом займіться начинкою.

Для начинки відваріть картоплю до готовності, розімніть картоплю в пюре.

Сир натріть на великій тертці, зелень дрібно наріжте ножем. Петрушку і сир додайте до картопляного пюре, посоліть за смаком, перемішайте.

Робочу дощечку присипте борошном, викладіть тісто, розкачайте його в коржик. В середину викладіть всю картопляно-сирну начинку.

Краями тіста закрийте всю начинку, щільно скріпіть тісто пальцями.

Присипте тісто борошном, переверніть швом вниз, знову розкачайте в коржик діаметром приблизно 30 см. В середині зробіть отвір для виходу пари.

Заготовку змастіть збитим яйцем, помістіть в розігріту до 220-230 градусів духовку. Запікайте пиріг наступні 10-15 хвилин до появи легкого рум’янцю.

Готовий пиріг остудіть, наріжте на порційні шматочки.

Смачного!

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…