Рецепти

Пиріг із сирно-ягідною начинкою: простий, смачний та корисний

Тісто для пирога робиться найпростіше пісочне.

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна (приблизно 250 г)
  • 120 г вершкового масла
  • 2 ст. л. цукру (близько 40 г)
  • дрібка солі
  • 1 яйце
  • 2-4 ст. л. води за необхідності

Приготування:

Відразу зазначу, що я ніколи не використовую воду. У мене тісто чудово замішується без води. Але у рецепті, який я колись переписала у подруги, було написано, що потрібна вода.

Не додавайте воду відразу до борошна. Тільки якщо тісто погано збирається в комок, додавайте буквально по ложці, і намагайтеся далі замішувати.

Я в миску просіваю борошно, додаю олію відразу з холодильника, сіль, цукор, яйце і замішую м’яке тісто буквально за хвилину, просто рукою, без міксера.

Накриваю миску кришкою і забираю тісто в холодильник хоча б на 30 хвилин. За цей час готую начинку для пирога.

Інгредієнти для начинки:

  • 400 г сиру 9% (2 стандартні пачки)
  • 1/2 склянки молока (100-125 мл)
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. цукрової пудри (80 г)
  • 1 пакетик ванільного цукру (8 г)
  • ягоди до смаку

Відокремлюю у яєць білки від жовтків. Білки збиваю до піків разом із 1 ст. л. цукрової пудри.

Сир змішую з жовтками, пудрою, ванільним цукром і молоком, що залишилася. Перетворюю сирну масу на однорідну, дуже ніжну масу.

Ягоди нарізаю на однакові шматочки, досить дрібні. Можна просто нарізати ягоди на половинки, але тоді їх просто потрібно розкласти на поверхні пирога перед випічкою. А я ягоди додаю в начинку.

Перемішую сирну масу з ягодами. Додаю збиті білки. Дуже акуратно силіконовою лопаткою знизу нагору додаю білки в начинку.

Дістаю тісто з холодильника і поміщаю його у змащену олією форму. Руками формую з тіста дно та бортики майбутнього пирога.

На пісочну основу викладаю сирно-ягідну начинку. Бортики повинні бути вищими за начинку буквально на 0,5 см. Вирівнюю бортики, ледве присаджуючи їх вниз.

Можна ягоди розкласти поверх пирога. Як подобається, так і роблю. Пиріг ставлю у духовку, розігріту до 180 градусів. Печу хвилин 40-60. Начинка під час випікання підніметься, а при охолодженні опаде.

Пиріг потрібно обов’язково остудити і лише після цього нарізати на порційні шматочки. Тонке тісто, багато ніжної сирно-ягідної начинки, дуже помірно-солодкої, чудово поєднуються один з одним.

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…