Нове

Пташине молоко — ніжний і дуже смачний десерт без випічки

Цукерки в міру солодкі, пружні, з тонкою хрусткою шоколадною глазур’ю!

Інгредієнти:

  • 100 г білка
  • 100 г вершкового масла (у мене 82%), кімнатної температури
  • 100 г згущеного молока
  • 175 г цукру
  • 60 г води
  • 1/3 ч. л. лимонної кислоти
  • 5 г ванільного цукру
  • 18 г желатину + 100 г води (для желатину)
  • + 100 г темного шоколаду та 10 г рослинної олії, для глазурі

Приготування:

Наперед потрібно підготувати форму, я взяла розміром 20*20см. Застелила її папером.

Желатин заливаю водою та залишаю набухати.

М’яке масло збиваю 5 хвилин. Вийде пишна та світла маса. Тепер потроху підмішую згущене молоко.

Вийде пишний гладкий крем. Поки відкладаю його убік, але в холодильник не забираю, просто залишаю на столі.

Варю цукровий сироп. У ковш всипаю цукор, ванільний цукор і вливаю воду. Переношу на плиту. Доводжу до кипіння та всипаю лимонну кислоту.

Варю сироп до 110 – 116 градусів, або 5 хвилин на середній температурі. Якщо немає термометра, орієнтуйтеся на час.

Поки вариться сироп, до білків додаю щіпку солі та збиваю до пишної стійкої піни.

Готовий сироп (гарячий, як тільки зварився) тонким струмком вливаю до збитих білків і продовжую збивати на високій швидкості.

Коли сироп закінчиться, збиваю ще 1-2 хвилини до щільної стійкої маси.

Набряклий желатин перекладаю в ковш і нагріваю до рідкого однорідного стану.

Підмішую в білкову масу. На цей момент вона охолоне, буде просто теплою.

Пам’ятайте, крем ми приготували? Ось тепер його потрібно підмішати у збиту масу за 3-4 рази.

Перемішую на низьких обертах. Суфле готове. Перекладаю його у форму.

Розрівнюю. Забираю в холодильник на 1,5-2 години.

Коли суфле схопиться, можна покрити глазур’ю. Якщо бажаєте без глазурі, суфле потрібно витримати в холодильнику 4 години. У такому разі цукерки можна обваляти в подрібнених горіхах, какао, кокосовій стружці, крихті печива.

Смачного!

Нове

Популярне