Не знаєте який салат приготувати на святковий стіл? Приготуйте “незвичайний” листковий салат на новий рік і ваші близькі будуть в захваті. Такий святковий салат збирається в розємній формі, а готується салат зі шпротами, з сиром, яйцем і зеленим горошком. Обов’язково приготуйте цей простий рецепт салату на свято і ваше меню на новий рік стане трішки смачніше і красивіше, оскільки це чудова прикраса на святковий стіл.
Інгредієнти:
- сир 240 г
- яйце (вар) 5 шт
- цибуля 1 шт
- горошок конс. 1 б (400 г)
- шпроти 1 б (190 г)
- кріп 1 пуч
- майонез
Для маринаду:
- цукор 1 ч л
- сіль 0.5 ч л
- вода 2 ст л
- яблучний оцет 9% 2 ст л
Приготування:
Для початку займемося маринадом. Для цього нам знадобиться 1 цибуля середнього розміру, дрібно подрібнюємо цибулину і перекладаємо в миску. Додаємо 1 чайну ложку цукру і 0,5 чайної ложки солі, вливаємо 2 столові ложки води і 2 столові ложки яблучного оцту, 9-ти%. Перемішуємо і відставляємо в сторону, щоб цибуля замаринувалася.
Поки цибуля маринується, займемося салатом. Нам потрібно буде варити 5 курячих яєць, для цього кладемо яйця в каструлю, набираємо води і ставимо на плиту. Не забуваємо посолити! Чекаємо коли вода почне вирувати і засікаємо 15 хвилин. Після того як яйця зваряться, злити гарячу воду залити холодною проточною водою, це для того, щоб яйця добре очищалися від шкаралупи. Очищені варені яйця ділимо на білки і жовтки, жовтки натираємо на дрібній тертці, а білки на великій.
Приступимо до збирання салату. Для цього натираємо 240 г сиру і викладаємо першим шаром на дно рознімного кільця. Промащуємо майонезом і другим шаром розподіляємо жовтки. Майонез я розподіляю кондитерським мішком, дуже зручно. Жовтки так само промазати майонезом і викладаємо шар маринованої цибулі і шар зеленого горошку, заливаємо це все майонезом і розподіляємо 190 г шпрот. Шпроти я розділяю на 2 половинки і витягую хребет. Присипаємо тертим білком і промазуємо майонезом. Прикрашати я буду зеленню. Дрібно подрібнюємо 1 пучок кропу і посипаємо салат. Готовий салат відправляємо в холодильник на 1-2 години, щоб він добре просочився.
Салат не складний у приготуванні, але виходить дуже смачний і ситний. Цей салат, відмінна прикраса на святковий стіл, при цьому ви не витратите багато зусиль для його приготування.
Також читайте: СМАЧНИЙ САЛАТ НА СВЯТКОВИЙ СТІЛ ВІД ЯКОГО НЕМОЖЛИВО ВІДІРВАТИСЯ