Нове

Приголомшливе поєднання продуктів! Салат “Незвичайний”, на святковий стіл

Не знаєте який салат приготувати на святковий стіл? Приготуйте “незвичайний” листковий салат на новий рік і ваші близькі будуть в захваті. Такий святковий салат збирається в розємній формі, а готується салат зі шпротами, з сиром, яйцем і зеленим горошком. Обов’язково приготуйте цей простий рецепт салату на свято і ваше меню на новий рік стане трішки смачніше і красивіше, оскільки це чудова прикраса на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • сир 240 г
  • яйце (вар) 5 шт
  • цибуля 1 шт
  • горошок конс. 1 б (400 г)
  • шпроти 1 б (190 г)
  • кріп 1 пуч
  • майонез

Для маринаду:

  • цукор 1 ч л
  • сіль 0.5 ч л
  • вода 2 ст л
  • яблучний оцет 9% 2 ст л

Приготування:

Для початку займемося маринадом. Для цього нам знадобиться 1 цибуля середнього розміру, дрібно подрібнюємо цибулину і перекладаємо в миску. Додаємо 1 чайну ложку цукру і 0,5 чайної ложки солі, вливаємо 2 столові ложки води і 2 столові ложки яблучного оцту, 9-ти%. Перемішуємо і відставляємо в сторону, щоб цибуля замаринувалася.

Поки цибуля маринується, займемося салатом. Нам потрібно буде варити 5 курячих яєць, для цього кладемо яйця в каструлю, набираємо води і ставимо на плиту. Не забуваємо посолити! Чекаємо коли вода почне вирувати і засікаємо 15 хвилин. Після того як яйця зваряться, злити гарячу воду залити холодною проточною водою, це для того, щоб яйця добре очищалися від шкаралупи. Очищені варені яйця ділимо на білки і жовтки, жовтки натираємо на дрібній тертці, а білки на великій.

Приступимо до збирання салату. Для цього натираємо 240 г сиру і викладаємо першим шаром на дно рознімного кільця. Промащуємо майонезом і другим шаром розподіляємо жовтки. Майонез я розподіляю кондитерським мішком, дуже зручно. Жовтки так само промазати майонезом і викладаємо шар маринованої цибулі і шар зеленого горошку, заливаємо це все майонезом і розподіляємо 190 г шпрот. Шпроти я розділяю на 2 половинки і витягую хребет. Присипаємо тертим білком і промазуємо майонезом. Прикрашати я буду зеленню. Дрібно подрібнюємо 1 пучок кропу і посипаємо салат. Готовий салат відправляємо в холодильник на 1-2 години, щоб він добре просочився.

Салат не складний у приготуванні, але виходить дуже смачний і ситний. Цей салат, відмінна прикраса на святковий стіл, при цьому ви не витратите багато зусиль для його приготування.

Також читайте: СМАЧНИЙ САЛАТ НА СВЯТКОВИЙ СТІЛ ВІД ЯКОГО НЕМОЖЛИВО ВІДІРВАТИСЯ

Нове

Популярне