Це найсмачніший і найніжніший пиріг. А приготувати його зовсім не складно)
Інгредієнти (форма 10*22см):
Тісто
- Молоко – 70 г
- Розтоплене вершкове масло – 20 г
- Борошно – 50 г
- Розпушувач – 1 неповна ч.л.
- Яйце – 2 шт (не великі)
- Цукор – 35 г
- Ванільний цукор – 0,5 п (5г)
- Сіль щіпка
Начинка
- Ананас конс. – 400 г (565 г у банку разом із соком)
Приготування:
У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо щіпку солі, 35 г (2 ст.л без верху) цукру, 5 г (1 ч.л) ванільного цукру. Збиваємо міксером 3 хвилини на середній швидкості до пишної світлої маси. Замість міксера можна добре збити вінчиком до пишної маси.
Далі додаємо 20 г розтопленого вершкового масла. Перемішуємо міксером до обєднання продуктів.
Просіюємо 50 г (2 ст.л з невеликим верхом) борошна та 5 г (1 ч.л) розпушувача. Перемішуємо, щоб вийшло гладке однорідне тісто без грудочок. Останнім вливаємо 70 г молока. Перемішуємо. Готове тісто рідке.
Для начинки беремо консервовані ананаси шматочками. Сироп використовуємо для іншого рецепту. Нам знадобляться 400 г ананасів (565г у банку разом із соком). Перемішуємо.
Форму для кексу, у мене розміром 10*22 см, застилаємо антипригарним пергаментом. Виливаємо тісто з ананасами. Розрівнюємо.
Випікаємо пиріг при 180 * 30 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці. Готовий пиріг дістаємо із форми разом із пергаментом. Видаляємо пергамент, остуджуємо пиріг.
У розрізі пиріг з шматочками фруктів у поєднанні з тістом, яке перетворилося на крем. Загалом пиріг дуже ніжний та смачний. Ананаси яскраво відчуваються. Сміливо раджу спробувати!
Смачного!