Якщо у вас немає духовки, але хочеться приготувати домашній торт – можете сміливо використати сковорідку. Виходить анітрохи не гірше!
Інгредієнти:
- сметана (жирність 15-20%) – 300 г
- яйця – 2 шт.
- розпушувач – 1 пакетик
- цукор – 1/2 склянки (250 мл)
- борошно – 2 склянки (250 мл)
Інгредієнти для крему:
- сметана (20%) або вершки (30%) – 500 г
- варене згущене молоко – 1 банка
Для прикрас:
- подрібнені горіхи, ягоди, тертий (або розтоплений) шоколад – на ваш вибір.
Приготування:
У мисці за допомогою вінчика змішати яйця, сметану, цукор і розпушувач, просіяти борошно і знову перемішати. Тісто має вийти щільним.
Розігріту сковороду змастити вершковим маслом, викласти тонким шаром тісто і обсмажити з двох боків до готовності. З цієї кількості тіста виходить приблизно 5-6 млинців (залежить від діаметра сковороди).
Холодну сметану або вершки збити міксером, поступово додаючи згущене молоко. Крем має бути густим.
Тепер можна збирати торт, промазуючи кожен корж товстим шаром крему, не забудьте промазати боки. Заберіть торт у холодильник на 4-6 годин, але краще на всю ніч, щоб він краще просочився, а крем добре застиг.
Перед подачею до чаю прикрасьте торт на свій смак: ягодами, тертим або розтопленим шоколадом, або подрібненими горішками.
Смачного!