Просто, швидко, смачно і дуже зручно. Манка в сирниках не відчувається.
Інгредієнти:
- 400 г сиру 9%
- 1 яйце
- 2 ст. ложки цукру
- 50 г манки
- щіпка солі (за бажанням)
Приготування:
Приготування цих сирників починаю ввечері. Дуже зручно, тому що вранці потрібно лише сформувати та посмажити.
Із сиром є два варіанти, перший – купити сир у брикеті, він однорідний. Другий варіант, крупнозернистий сир, наприклад, фермерський або домашній, його потрібно протерти через сито. Чим жирніший сир, тим ніжніші сирники.
До сиру всипаю цукор, і за бажанням щіпку солі, можна ще трохи ванільного цукру.
Додаю яйце та манку. Добре перемішую.
Сирну масу накриваю плівкою або кришкою, і прибираю в холодильник на ніч.
Наступного дня дошку щедро присипаю мукою (можна ще рисовою або кукурудзяною), набираю по 1 ст.л. сирної маси та формую кульки.
Кульки щедро обвалюю в борошні і формую сирники.
Я формую за допомогою ножа, можна склянкою. Як зручніше)
Формую і смажу по 6 штук, всього виходить по 12 сирників.
Смачного!