Рецепти

Простий рецепт смачного вишневого пирога на сметані

Такий вишневий пиріг готується дуже просто, але результат приголомшливий. М’яка, ніжна і смачна випічка порадує вас і ваших близьких. Ставте чайник і готуйте вишневий пиріг!

Корисні поради з приготування вишневого пирога:

  • Вишню можна взяти, як свіжу, так і заморожену. Тільки попередньо необхідно розморозити ягоди і злити сік.
  • Сметана може бути абсолютно будь-якої жирності.
  • Всі продукти повинні бути теплими. Дістаньте їх заздалегідь з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури.
  • Також попередньо витягніть вершкове масло, воно повинно добре пом’якшити.
  • Якщо ви боїтеся, що пиріг пригорить, застеліть форму пекарським папером.

Необхідні продукти для приготування вишневого пирога:

  • 150 г сметани;
  • 100 г масла вершкового;
  • 3 курячих яйця;
  • дрібка ваніліну;
  • дрібка солі;
  • 110 г цукру;
  • 200 г борошна пшеничного;
  • 1,5 ч. л. пекарського порошку;
  • 200 г свіжої вишні без кісточок.

Приступаємо до приготування вишневого пирога

Не забудьте за 60 хвилин до приготування випічки витягти масло з холодильника. Воно повинно добре розм’якшити.

У глибокий посуд розбиваємо яйця і додаємо м’яке масло. Туди всипаємо цукор і ванілін. Збиваємо протягом декількох хвилин за допомогою міксера. Цукор повинен весь розчиниться, а маса стати пишною.

Потім додаємо сметану і збиваємо протягом 10 секунд.

Борошно необхідно просіяти і змішати з пекарським порошком і дрібкою солі. У збиту масу додаємо борошняну суміш по частинах, в декілька заходів. Вимішуємо тісто за допомогою міксера до однорідної консистенції. Тісто має вийти блискучим і густим.

Духовку включаємо на 180-190 °, щоб розігрілася. Форму діаметром 23 см змащуємо декількома крапельками соняшникової олії без запаху. Тепер викладаємо в неї тісто і рівняємо.

Вишню попередньо відкидаємо на друшляк, щоб стік весь сік. Оскільки через нього пиріг нормально не пропечеться. Ягоди викладаємо хаотично на тісто і вдавлюємо.

Розміщуємо пиріг в духовку на пів годинки. Випікаємо при 180-190 ° С до рум’яної скоринки. Перевіряємо готовність за допомогою будь-якої дерев’яної палички. Якщо тісто на ній не залишається, значить пиріг готовий.

Поки пиріг не охолоне, з форми його не виймати.

Після поріжте випічку на порційні шматочки і посипте цукровою пудрою.

Також читайте: БЕЗ ВИПІЧКИ. ШВИДКИЙ ДЕСЕРТ З ТРЬОХ ІНГРЕДІЄНТІВ

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…