Рецепти

Простий рецепт смачного вишневого пирога на сметані

Такий вишневий пиріг готується дуже просто, але результат приголомшливий. М’яка, ніжна і смачна випічка порадує вас і ваших близьких. Ставте чайник і готуйте вишневий пиріг!

Корисні поради з приготування вишневого пирога:

  • Вишню можна взяти, як свіжу, так і заморожену. Тільки попередньо необхідно розморозити ягоди і злити сік.
  • Сметана може бути абсолютно будь-якої жирності.
  • Всі продукти повинні бути теплими. Дістаньте їх заздалегідь з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури.
  • Також попередньо витягніть вершкове масло, воно повинно добре пом’якшити.
  • Якщо ви боїтеся, що пиріг пригорить, застеліть форму пекарським папером.

Необхідні продукти для приготування вишневого пирога:

  • 150 г сметани;
  • 100 г масла вершкового;
  • 3 курячих яйця;
  • дрібка ваніліну;
  • дрібка солі;
  • 110 г цукру;
  • 200 г борошна пшеничного;
  • 1,5 ч. л. пекарського порошку;
  • 200 г свіжої вишні без кісточок.

Приступаємо до приготування вишневого пирога

Не забудьте за 60 хвилин до приготування випічки витягти масло з холодильника. Воно повинно добре розм’якшити.

У глибокий посуд розбиваємо яйця і додаємо м’яке масло. Туди всипаємо цукор і ванілін. Збиваємо протягом декількох хвилин за допомогою міксера. Цукор повинен весь розчиниться, а маса стати пишною.

Потім додаємо сметану і збиваємо протягом 10 секунд.

Борошно необхідно просіяти і змішати з пекарським порошком і дрібкою солі. У збиту масу додаємо борошняну суміш по частинах, в декілька заходів. Вимішуємо тісто за допомогою міксера до однорідної консистенції. Тісто має вийти блискучим і густим.

Духовку включаємо на 180-190 °, щоб розігрілася. Форму діаметром 23 см змащуємо декількома крапельками соняшникової олії без запаху. Тепер викладаємо в неї тісто і рівняємо.

Вишню попередньо відкидаємо на друшляк, щоб стік весь сік. Оскільки через нього пиріг нормально не пропечеться. Ягоди викладаємо хаотично на тісто і вдавлюємо.

Розміщуємо пиріг в духовку на пів годинки. Випікаємо при 180-190 ° С до рум’яної скоринки. Перевіряємо готовність за допомогою будь-якої дерев’яної палички. Якщо тісто на ній не залишається, значить пиріг готовий.

Поки пиріг не охолоне, з форми його не виймати.

Після поріжте випічку на порційні шматочки і посипте цукровою пудрою.

Також читайте: БЕЗ ВИПІЧКИ. ШВИДКИЙ ДЕСЕРТ З ТРЬОХ ІНГРЕДІЄНТІВ

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…