Такий вишневий пиріг готується дуже просто, але результат приголомшливий. М’яка, ніжна і смачна випічка порадує вас і ваших близьких. Ставте чайник і готуйте вишневий пиріг!
Корисні поради з приготування вишневого пирога:
- Вишню можна взяти, як свіжу, так і заморожену. Тільки попередньо необхідно розморозити ягоди і злити сік.
- Сметана може бути абсолютно будь-якої жирності.
- Всі продукти повинні бути теплими. Дістаньте їх заздалегідь з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури.
- Також попередньо витягніть вершкове масло, воно повинно добре пом’якшити.
- Якщо ви боїтеся, що пиріг пригорить, застеліть форму пекарським папером.
Необхідні продукти для приготування вишневого пирога:
- 150 г сметани;
- 100 г масла вершкового;
- 3 курячих яйця;
- дрібка ваніліну;
- дрібка солі;
- 110 г цукру;
- 200 г борошна пшеничного;
- 1,5 ч. л. пекарського порошку;
- 200 г свіжої вишні без кісточок.
Приступаємо до приготування вишневого пирога
Не забудьте за 60 хвилин до приготування випічки витягти масло з холодильника. Воно повинно добре розм’якшити.
У глибокий посуд розбиваємо яйця і додаємо м’яке масло. Туди всипаємо цукор і ванілін. Збиваємо протягом декількох хвилин за допомогою міксера. Цукор повинен весь розчиниться, а маса стати пишною.
Потім додаємо сметану і збиваємо протягом 10 секунд.
Борошно необхідно просіяти і змішати з пекарським порошком і дрібкою солі. У збиту масу додаємо борошняну суміш по частинах, в декілька заходів. Вимішуємо тісто за допомогою міксера до однорідної консистенції. Тісто має вийти блискучим і густим.
Духовку включаємо на 180-190 °, щоб розігрілася. Форму діаметром 23 см змащуємо декількома крапельками соняшникової олії без запаху. Тепер викладаємо в неї тісто і рівняємо.
Вишню попередньо відкидаємо на друшляк, щоб стік весь сік. Оскільки через нього пиріг нормально не пропечеться. Ягоди викладаємо хаотично на тісто і вдавлюємо.
Розміщуємо пиріг в духовку на пів годинки. Випікаємо при 180-190 ° С до рум’яної скоринки. Перевіряємо готовність за допомогою будь-якої дерев’яної палички. Якщо тісто на ній не залишається, значить пиріг готовий.
Поки пиріг не охолоне, з форми його не виймати.
Після поріжте випічку на порційні шматочки і посипте цукровою пудрою.
Також читайте: БЕЗ ВИПІЧКИ. ШВИДКИЙ ДЕСЕРТ З ТРЬОХ ІНГРЕДІЄНТІВ