Нове

Простий рецепт приготування скумбрії в духовці: готуємо в міру гостру та пряну рибку

Сьогодні готуємо в міру гостру та пряну скумбрію. Таку рибу можна подати як повноцінну страву або з якимось гарніром, або салатом. Готується дуже просто, а виходить дуже смачно.

Інгредієнти:

  • 2 скумбрії
  • 6 ст.л. соєвого соусу
  • 2 ст.л. оливкової/рослинної олії
  • 1 ч.л. меленого імбиру
  • 1 жменя кунжуту
  • ½ лимона
  • Чорний перець
  • Лимон, каперси, зелень, оливки для подачі

Приготування:

Скумбрію миємо та обсушуємо паперовим рушником. Після відрізаємо голову та хвіст, розрізаємо навпіл і знімаємо філе з кісток.

Підготовлене філе відставляємо убік та готуємо маринад.

У глибоку чашу або форму для запікання вливаємо соєвий соус і олію, вичавлюємо сік з половинки лимона, додаємо спеції (імбир, чорний перець). Сіль не кладемо, оскільки соєвий соус досить солоний.

Все перемішуємо. У готовий маринад викладаємо філе скумбрії. Форму накриваємо плівкою та кладемо її в холодильник на 10 хвилин.

Потім перевертаємо філе та обсипаємо кунжутом.

Накриваємо форму плівкою та ставимо її в холодильник ще на 10 хвилин.

Після цього вмикаємо духовку розігріватися до 200С і ставимо туди форму зі скумбрією. Форма може луснути через перепади температури і тому її ставимо нагріватися разом із духовкою. Час приготування скумбрії засікаємо тільки після того, як духовка нагріється до 200С. Запікаємо рибу близько 20 хвилин. Якщо ви рибу маринували в окремій чаші, просто перекладаєте її у форму для запікання і запікаєте в розігрітій духовці близько 20 хвилин.

Готову рибу подаємо на блюді для подачі зі шматочками лимона, зеленню, каперсами або оливками. Так само можна приготувати якусь крупу або салат, поки готується риба.

Риба виходить ароматною і красивою, ніжною та соковитою. На смак вона трохи гостра, пряна та з невеликою кислинкою. Така страва урізноманітнює ваше меню і порадує багатим смаком та простотою приготування.

Смачного!

Нове

Популярне