Сьогодні ділюся з Вами простим рецептом неймовірно смачного торта з вишнею.
Інгредієнти:
Тісто
- Яйця – 3 шт
- Цукор – 90 г
- Борошно – 65 г
- Какао – 25 г
- Розпушувач – 5 г
Начинка
- Вишня – 300 г (заморожена чи свіжа)
- Цукор – 60 г
- Кукурудзяний крохмаль – 15 г
- Вода – 25 г
Просочення
- Цукор – 20 г
- Вода – 50 г
Крем
- Сметана – 300 г
- Вершки – 200 г
- Цукрова пудра – 70 г
Для прикраси
- Темний шоколад – 80 г
Приготування:
Яйця збиваємо міксером, насипаючи цукровий пісок. Просіюємо борошно, змішане з какао та розпушувачем, розмішуємо.
Переливаємо у форму 18 см та випікаємо 30 хв, при 180 град. Ділимо пиріг на три коржі.
У каструлю кладемо вишню, засипаємо цукром і варимо на слабкому вогні.
У чисту ємність всипаємо кукурудзяний крохмаль, вливаємо воду і змішуємо. Вливаємо у вишню, змішуємо, знімаємо з вогню та остуджуємо.
У збиті вершки всипаємо цукрову пудру, кладемо сметану і змішуємо віночком. На блюдо кладемо нижній корж і поливаємо просоченням (цукор змішаний з водою).
Викладаємо начинку, крем та вирівнюємо.
Кладемо другий корж, поливаємо просоченням, кладемо начинку, змащуємо кремом і кладемо третій корж. Ставимо в холодильник на годину.
Змащуємо весь торт кремом та посипаємо подрібненим шоколадом.
Ставимо в холодильник на годину.
Смачного!