Сьогодні пектиму апельсинові мафіни, вони дуже просто і швидко готуються. Буквально за 30 хвилин ви вже приготуєте все.
Інгредієнти:
- 1 великий апельсин
- 150 грамів цукру (трохи менше склянки)
- 150 грамів вершкового масла або маргарину
- 3 яйця
- 250 грамів борошна
- розпушувач – 2 ч.л.
- ванільний цукор – 1 ч.л. (за бажанням)
Приготування:
Для початку готуємо апельсин – добре його миємо під проточною водою, насухо витираємо.
Знімаємо цедру за допомогою спеціального ножа чи дрібної терки. Знімаємо тільки верхній шар (жовтогарячий).
Потім розрізаємо апельсин навпіл і починаємо вичавлювати сік із апельсина. У нас має вийти близько 150 мл. апельсинового соку.
Розм’якшене вершкове масло розтираємо з цукровим піском і ванільним цукром. За допомогою вінчика чи ложки збивати міксером не потрібно.
Додаємо туди 3 яйця та все перемішуємо. Вливаємо туди апельсиновий сік, викладаємо апельсинову цедру і знову розмішуємо.
Додаємо в борошно розпушувач і потихеньку починаємо замішувати круте тісто. Виходить воно досить густе.
Змащуємо форми вершковим маслом, разом з бортиками. Далі вмикаємо духовку на 180 градусів і поки вона розігрівається, ми наповнюємо наші форми тістом.
Робити це можна за допомогою столової ложки. Наповнюємо на 2/3. Зі зазначеної кількості інгредієнтів у мене вийшло 16 мафінів.
Тепер ставимо їх у заздалегідь розігріту духовку та запікаємо близько 20 хвилин. Як добавку ви можете використовувати шоколад, цукати та ягоди.
За 20 хвилин наші апельсинові мафіни готові. Кекси охолонуть, витягаємо з форми. М’які, ароматні з цитрусовим післясмаком. Поєднання насправді приголомшливе.