Нове

Простий рецепт кексів до чаю: все змішали, поставили в духовку на 20 хвилин і готово

Сьогодні пектиму апельсинові мафіни, вони дуже просто і швидко готуються. Буквально за 30 хвилин ви вже приготуєте все.

Інгредієнти:

  • 1 великий апельсин
  • 150 грамів цукру (трохи менше склянки)
  • 150 грамів вершкового масла або маргарину
  • 3 яйця
  • 250 грамів борошна
  • розпушувач – 2 ч.л.
  • ванільний цукор – 1 ч.л. (за бажанням)

Приготування:

Для початку готуємо апельсин – добре його миємо під проточною водою, насухо витираємо.

Знімаємо цедру за допомогою спеціального ножа чи дрібної терки. Знімаємо тільки верхній шар (жовтогарячий).

Потім розрізаємо апельсин навпіл і починаємо вичавлювати сік із апельсина. У нас має вийти близько 150 мл. апельсинового соку.

Розм’якшене вершкове масло розтираємо з цукровим піском і ванільним цукром. За допомогою вінчика чи ложки збивати міксером не потрібно.

Додаємо туди 3 яйця та все перемішуємо. Вливаємо туди апельсиновий сік, викладаємо апельсинову цедру і знову розмішуємо.

Додаємо в борошно розпушувач і потихеньку починаємо замішувати круте тісто. Виходить воно досить густе.

Змащуємо форми вершковим маслом, разом з бортиками. Далі вмикаємо духовку на 180 градусів і поки вона розігрівається, ми наповнюємо наші форми тістом.

Робити це можна за допомогою столової ложки. Наповнюємо на 2/3. Зі зазначеної кількості інгредієнтів у мене вийшло 16 мафінів.

Тепер ставимо їх у заздалегідь розігріту духовку та запікаємо близько 20 хвилин. Як добавку ви можете використовувати шоколад, цукати та ягоди.

За 20 хвилин наші апельсинові мафіни готові. Кекси охолонуть, витягаємо з форми. М’які, ароматні з цитрусовим післясмаком. Поєднання насправді приголомшливе.

Нове

Популярне