Готується всього 15 хвилин, решту часу йде на запікання в духовці. Нарізані шайби кабачків викладається в форму в кілька рядів і заливаються сирно-сметанним соусом. Є два варіанти приготування. Якщо ви любите щільні соковиті кабачки в страві, то використовуйте їх в сирому вигляді. Для отримання більш м’яких шарів, кабачки можна попередньо відварити до готовності, а після запекти в духовці, заливши їх соусом. Кружечки кабачків під запеченою сирною скоринкою виглядають дуже апетитно і вишукано.
Інгредієнти:
Приготування:
Приготуйте сирну заливку для запіканки. Твердий сир натріть на середній терці, стружку помістіть в глибоку ємність, вбийте яйця, додайте сметану.
Суміш приправте сухим часником, меленим перцем і сіллю, ретельно перемішайте, поєднуючи всі компоненти між собою. При бажанні можна додати подрібнену свіжу або сушену зелень.
Кабачки однакового діаметра наріжте кільцями шириною приблизно 5 мм. Шкірку з молодих плодів зчищати не потрібно.
Довгасту форму для запікання добре змастіть вершковим маслом, охоплюючи дно і бічні ділянки.
Викладіть кабачки в кілька шарів, формуючи три ряди. Кожен кружок кабачка повинен лежати один на одному під нахилом.
Кабачки залийте приготовленим соусом.
Дайте постояти заготівлі кілька хвилин, щоб заливка рівномірно розподілилася.
Духовку прогрійте до 180-200 градусів, всередину завантажте форму з вмістом, запікайте 30-40 хвилин до готовності. Верхній шар запіканки повинен злегка підрум’яниться.
Готову запіканку можна подати на стіл, як в теплому, так і холодному стані.
Смачного!
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…