Нове

Простий рецепт кабачкової запіканки

Готується всього 15 хвилин, решту часу йде на запікання в духовці. Нарізані шайби кабачків викладається в форму в кілька рядів і заливаються сирно-сметанним соусом. Є два варіанти приготування. Якщо ви любите щільні соковиті кабачки в страві, то використовуйте їх в сирому вигляді. Для отримання більш м’яких шарів, кабачки можна попередньо відварити до готовності, а після запекти в духовці, заливши їх соусом. Кружечки кабачків під запеченою сирною скоринкою виглядають дуже апетитно і вишукано.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 400 г.
  • Сметана – 130 г.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир – 50 г.
  • Масло вершкове – 30 г.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Перець чорний мелений – щіпка

Приготування:

Приготуйте сирну заливку для запіканки. Твердий сир натріть на середній терці, стружку помістіть в глибоку ємність, вбийте яйця, додайте сметану.

Суміш приправте сухим часником, меленим перцем і сіллю, ретельно перемішайте, поєднуючи всі компоненти між собою. При бажанні можна додати подрібнену свіжу або сушену зелень.

Кабачки однакового діаметра наріжте кільцями шириною приблизно 5 мм. Шкірку з молодих плодів зчищати не потрібно.

Довгасту форму для запікання добре змастіть вершковим маслом, охоплюючи дно і бічні ділянки.

Викладіть кабачки в кілька шарів, формуючи три ряди. Кожен кружок кабачка повинен лежати один на одному під нахилом.

Кабачки залийте приготовленим соусом.

Дайте постояти заготівлі кілька хвилин, щоб заливка рівномірно розподілилася.

Духовку прогрійте до 180-200 градусів, всередину завантажте форму з вмістом, запікайте 30-40 хвилин до готовності. Верхній шар запіканки повинен злегка підрум’яниться.

Готову запіканку можна подати на стіл, як в теплому, так і холодному стані.

Смачного!

Нове

Популярне