Нове

Простий пиріг із вишнею – рецепт приготування з фото

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 200 г
  • Цукор – 1 стакан
  • Яйце – 1 шт.,
  • Борошно – 2-2,5 стакана

Приготування:

Насамперед я очищаю вишню від кісточок і відкидаю на сито, щоб зайвий сік стік.

Замість свіжої вишні можна взяти заморожену або з варення (зимовий варіант пирога). Вишню я заморожую без кісточок і при приготуванні пирога навіть не розморожую.

Тепер займемося тістом.

У чашку складаю розм’якшене вершкове масло, цукор та яйце.

Я зустрічала різні рецепти. Десь спочатку цукор перетирають із маслом, а потім додають яйце. Десь масло кладуть вже після борошна. На мою думку, ніякої різниці немає. Я одразу все кладу. Перетираю масло, цукор та яйце.

Можу навіть не до однорідності. Все одно потім руками місити.

Потім додаю борошно з розпушувачем.

Першу склянку кладу не дивлячись. Перемішую вилкою. Потім борошно додаю по ложці-дві, щоразу перемішуючи. Тісто доводиться місити вже руками.

Важливо не переборщити з борошном. Тісто має вийти м’яким, еластичним, пластиліновим. Воно не повинно кришитися

Відрізаю третину тіста і прибираю в пакет.

Руками розплющую в коржик, щоб швидше заморозилося. Забираю в морозильник між двома шматками м’яса.

Тісто, що залишилося, також руками розподіляю по сковороді. На тісто викладаю вишню на один шар, але без просвітів.

Тепер дістаю тісто з морозильника, збираю його в грудку. І тру на великій тертці прямо поверх вишні.

Випікаю в духовці за температури 200 градусів 15-25 хвилин. Час залежить від висоти пирога та самої духовки.

Дістаю пиріг із духовки і відразу ж, поки тісто м’яке, ріжу на шматочки. Інакше тісто потім стає хрумкішим і його вже важче розрізати.

Смачного!

 

Нове

Популярне