Інгредієнти:
- Масло вершкове – 200 г
- Цукор – 1 стакан
- Яйце – 1 шт.,
- Борошно – 2-2,5 стакана
Приготування:
Насамперед я очищаю вишню від кісточок і відкидаю на сито, щоб зайвий сік стік.
Замість свіжої вишні можна взяти заморожену або з варення (зимовий варіант пирога). Вишню я заморожую без кісточок і при приготуванні пирога навіть не розморожую.
Тепер займемося тістом.
У чашку складаю розм’якшене вершкове масло, цукор та яйце.
Я зустрічала різні рецепти. Десь спочатку цукор перетирають із маслом, а потім додають яйце. Десь масло кладуть вже після борошна. На мою думку, ніякої різниці немає. Я одразу все кладу. Перетираю масло, цукор та яйце.
Можу навіть не до однорідності. Все одно потім руками місити.
Потім додаю борошно з розпушувачем.
Першу склянку кладу не дивлячись. Перемішую вилкою. Потім борошно додаю по ложці-дві, щоразу перемішуючи. Тісто доводиться місити вже руками.
Важливо не переборщити з борошном. Тісто має вийти м’яким, еластичним, пластиліновим. Воно не повинно кришитися
Відрізаю третину тіста і прибираю в пакет.
Руками розплющую в коржик, щоб швидше заморозилося. Забираю в морозильник між двома шматками м’яса.
Тісто, що залишилося, також руками розподіляю по сковороді. На тісто викладаю вишню на один шар, але без просвітів.
Тепер дістаю тісто з морозильника, збираю його в грудку. І тру на великій тертці прямо поверх вишні.
Випікаю в духовці за температури 200 градусів 15-25 хвилин. Час залежить від висоти пирога та самої духовки.
Дістаю пиріг із духовки і відразу ж, поки тісто м’яке, ріжу на шматочки. Інакше тісто потім стає хрумкішим і його вже важче розрізати.
Смачного!