Простий ледачий хачапурі. Або жвавий сирний пиріг. Я, звичайно ж, з цим рецептом у жодному разі не претендую на оригінальність грузинської кухні. Але якщо у вас раптом (як у мене) у холодильнику завалявся шматок сиру сулугуні, то чому б не спробувати. Процес дуже швидкий та простий. Пиріг виходить дуже смачним.
Цей пиріг можна зробити з будь-яким із сиром, але з сулугуні він виходить найсмачнішим.
Інгредієнти:
Приготування:
Змішуємо міксером молоко, сметану, яйце, олію, сіль, цукор. Поступово додаємо борошно змішане з розпушувачем. Тісто має бути схожим на густу сметану, можливо борошна знадобиться трохи більше або менше.
Сулугуні тремо на великій тертці.
У форму, змащену маслом, виливаємо половину тіста, викладаємо сулугуні, заливаємо тістом, що залишилося.
Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин. У мене стояв 40 хвилин. Готовий пиріг залишаємо трохи охолонути у формі. Цей пиріг смачніше буде у теплому вигляді, сир тягтиметься.
Смачного!
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…