Простий ледачий хачапурі. Або жвавий сирний пиріг. Я, звичайно ж, з цим рецептом у жодному разі не претендую на оригінальність грузинської кухні. Але якщо у вас раптом (як у мене) у холодильнику завалявся шматок сиру сулугуні, то чому б не спробувати. Процес дуже швидкий та простий. Пиріг виходить дуже смачним.
Цей пиріг можна зробити з будь-яким із сиром, але з сулугуні він виходить найсмачнішим.
Інгредієнти:
- Молоко – 200 мл (тепле, але не гаряче)
- Сметана – 200 г
- Борошно – 1 склянка
- Яйце – 1 штука
- Олія – 50 мл
- Сіль – 1 ч.л. (якщо сир солоний, то можна не класти)
- Цукор – 1 ч.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сулугуні – 250-300 г
Приготування:
Змішуємо міксером молоко, сметану, яйце, олію, сіль, цукор. Поступово додаємо борошно змішане з розпушувачем. Тісто має бути схожим на густу сметану, можливо борошна знадобиться трохи більше або менше.
Сулугуні тремо на великій тертці.
У форму, змащену маслом, виливаємо половину тіста, викладаємо сулугуні, заливаємо тістом, що залишилося.
Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин. У мене стояв 40 хвилин. Готовий пиріг залишаємо трохи охолонути у формі. Цей пиріг смачніше буде у теплому вигляді, сир тягтиметься.
Смачного!