Простіше рецепта складно вигадати, коли не хочеться включати духовку або вона відсутня з якихось причин, цей рецепт завжди виручить. Пиріг виходить м’який та ароматний.
Інгредієнти:
Приготування:
Сковорода у мене в діаметрі 26 см, змащую її вершковим маслом і посипаю щіпкою цукру.
Яблука нарізаю тонкими шматочками і викладаю довільно.
За бажанням яблука можна перемішати з тестом, і тоді дно сковороди цукром посипати не треба.
Готуємо заливне тісто:
У миску відправляю яйця, щіпку солі та цукор. Додаю молоко. Рослинну олію.
За бажанням до тіста можна додати цедру лимона або апельсина. У мене сушена щедра лимона, додаю 1 ч. л. цей крок можна пропустити.
Просіюю борошно з розпушувачем, перемішую і тісто готове. За консистенцією воно не повинно вийти густим.
За бажанням яблука в сковороді можна посипати корицею.
Заливаю яблука тістом, накриваю кришкою сковороду. Ставлю на плиту.
Готувати на мінімальному вогні, під кришкою приблизно 30 хвилин.
Коли поверхня пирога суха, можна перевертати. Мені зручніше це зробити за допомогою тарілки.
Відправляємо пиріг назад у сковороду верхньою стороною донизу і готуємо ще приблизно 10 хвилин, нагрівання можна трохи збільшити і кришкою не накривати.
Готовому пирогу даємо трохи охолонути і можна пити чай.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…