Нове

Просто заливаємо яблука тістом і на плиту: пиріг до чаю на сковороді без духовки

Простіше рецепта складно вигадати, коли не хочеться включати духовку або вона відсутня з якихось причин, цей рецепт завжди виручить. Пиріг виходить м’який та ароматний.

Інгредієнти:

  • Яйця 2 шт.
  • Цукор 1-1.5 ст. л.
  • Сіль (щіпка)
  • Рослинна олія 50 мл.
  • Молоко 120 мл.
  • Цедра (за бажанням)
  • Розпушувач 7 г
  • Борошно 180 г
  • Яблука 1-2 шт.

Приготування:

Сковорода у мене в діаметрі 26 см, змащую її вершковим маслом і посипаю щіпкою цукру.

Яблука нарізаю тонкими шматочками і викладаю довільно.
За бажанням яблука можна перемішати з тестом, і тоді дно сковороди цукром посипати не треба.

Готуємо заливне тісто:

У миску відправляю яйця, щіпку солі та цукор. Додаю молоко. Рослинну олію.

За бажанням до тіста можна додати цедру лимона або апельсина. У мене сушена щедра лимона, додаю 1 ч. л. цей крок можна пропустити.

Просіюю борошно з розпушувачем, перемішую і тісто готове. За консистенцією воно не повинно вийти густим.

За бажанням яблука в сковороді можна посипати корицею.

Заливаю яблука тістом, накриваю кришкою сковороду. Ставлю на плиту.

Готувати на мінімальному вогні, під кришкою приблизно 30 хвилин.

Коли поверхня пирога суха, можна перевертати. Мені зручніше це зробити за допомогою тарілки.

Відправляємо пиріг назад у сковороду верхньою стороною донизу і готуємо ще приблизно 10 хвилин, нагрівання можна трохи збільшити і кришкою не накривати.

Готовому пирогу даємо трохи охолонути і можна пити чай.

Смачного!

Нове

Популярне