Ніжний пиріг мандариновий без духовки і міксера, на приготування тіста йде не більше 5 хвилин. Випічка виходить не суха і для свого набору продуктів дуже смачна.
Інгредієнти:
- Мандарини 4-5 шт
- Борошно 300 г
- Кефір 250 мл
- Цукор 100 г
- Рослинна олія 50 мл
- яйця 2 шт
- Сода 0,5 ч. л. або розпушувач 1 ч. л.
Приготування:
Змішати в мисці яйця, сіль та цукор. Цукру я додала 100 г пиріг вийшов у міру солодкий. Якщо ви любите випічку солодку кількість цукру можна збільшити грамів на 30-40.
Додати олію. Влити кефір. Додати соду, перемішати. Соду можна замінити розпушувачем.
Сковорода у мене в діаметрі 26 см, змащу її вершковим маслом і посипаю щіпкою цукру. Викладаю мандарини не щільно один до одного.
Мандарини, що залишилися, можна додати прямо в тісто. Я мандарини відправляю до блендера, подрібнюю. Додаю в тісто лише сік мандаринів.
Додати борошно, перемішати. За консистенцією тісто виходить середньої густоти.
Заливаю мандарини тістом. Накриваю сковороду кришкою. Забираю на плиту.
Готувати на мінімальному вогні, під кришкою приблизно 30 хвилин.
Коли поверхня пирога суха, можна перевертати.
Мені найзручніше перевертати такі пироги за допомогою тарілки. Відправляємо пиріг назад у сковороду верхньою стороною донизу і готуємо ще приблизно 10 хвилин, нагрівання можна трохи збільшити і кришкою не накривати.
Пиріг виходить смачний, ароматний, а готується легко та просто.
Смачного!