Куряча грудка настільки прижилася на кухні, що використовується більш часто, ніж інші частини птиці. З неї готують досить велику кількість різноманітних страв.
Поки одні нахвалюють цей масивний шматок білого м’яса, знайдуться серед господинь і ті, хто його недолюблює. Мають право, тому що у них вона виходить сухуватою і жорсткою.
Ситуацію легко виправити, якщо знати секрети, як зробити курячу грудку соковитою, та ще й м’якою. Рятувати ситуацію будемо негайно, а заодно нагородимо новим рецептом.
Кращий спосіб, як зробити курячу грудку соковитою, — замаринувати її. Для порятунку використовуються всілякі маринади, але для цього зазвичай потрібно довго чекати. Сьогодні ми поділимося способом приготування, який займе мінімум зусиль і всього пів години часу.
М’ясо вийде дуже м’яким і соковитим, а якщо ви ще й додасте свої улюблені спеції, то дуже ароматним і пікантним.
Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:
- куряче філе — 2 шт;
- часник — 2 зубчики;
- яйця — 3 шт;
- сіль, спеції — за смаком;
- крохмаль — 2 ст. л;
- олія рослинна;
- зелень.
Процес приготування:
Філе ріжемо тонкими смужками і трохи відбиваємо їх ножем. Заправляємо сіллю і спеціями за смаком. Відокремлюємо білки від жовтків і останні змішуємо з м’ясом. Залишаємо маринуватися на 30 хвилин. Додаємо крохмаль і добре перемішуємо. Збиваємо білки з сіллю до пишноти. Кожен шматочок м’яса обвалюємо в білок і обсмажуємо на розігрітій олії по 2 хвилини з кожного боку.
Також читайте: ДУЖЕ ПРОСТИЙ, АЛЕ НЕЗРІВНЯННО СМАЧНИЙ ЛИСТКОВИЙ САЛАТ